I TAKO, OSTADE IH SAMO ČETIRI! POLUFINALNI PAROVI EVROPSKOG PRVENSTVA: Ko, kad, gde?

Autor:

Sport

06.07.2024

23:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još svega tri utakmice do kraja EVRO...

I TAKO, OSTADE IH SAMO ČETIRI! POLUFINALNI PAROVI EVROPSKOG PRVENSTVA: Ko, kad, gde?

Foto: profimedia

Kao da je sinoć Nemačka otvorila šampionat "petardom" u mreži Škotske, a već smo na samo tri meča od kraja Evropskog prvenstva. Sinoć je bio poznat prvi polufinalni par kontinentalne smotre, a večeras smo saznali i drugi.

Španija - Francuska (9.7. 21:00h)
Republika

Foto: Profimedia

Heroj Španije u zagrljaju saigrača

Španija je reprezentacija koja je definitivno pokazala najviše od svih selekcija u dosadašnjem toku prvenstva. Šlag na tortu bilo je izbacivanje domaćina prvenstva - Nemačke. Iako su bili na pragu pobede u regularnom delu, Virc je nakratko odložio slavlje "crvene furije" koje je ponovo aktivirao Mikel Merino uzvrativši istom merom pogotkom u 118. minutu i ostavivši veći deo navijača na tribinama u neverici.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Francuzi bolji u penalima

Na drugoj strani, očekuje ih izuzetno neubedljiva Francuska koja je došla do polufinala EVRO bez gola iz igre. Nerealno zvuči, ali tačno je. "Trikolore" u igri drži granitna odbrana koja nije primila gol iz igre, ali ne bi trebalo da se i napad vodi time... Zbog dva autogola (protiv Austrije i Belgije), te zahvaljujući jedanaestercu Embapea protiv Poljske, sinoć su odmeravali snage sa Portugalom kog su nakon 120 minuta gubljenja vremena eliminisali posle penal serije.

Engleska - Holandija (10.7. 21:00h)
Republika

Foto: Profimedia

Pikfordova odbrana

Uh, kako bi ovaj par bio atraktivan da smo ga videli pre nekih 10 godina... Ipak, ostaje nada da "Gordi Albion" neće pripremiti još jedan "spektakl ničega". Iz najdosadnije grupe ikada na Evropskim prvenstvima, u kojoj je bila i Srbija, izašli su zahvaljujući Belingemovog golu protiv "orlova", a zbog istog igrača prošli su i Slovačku. Protiv Švajcaraca danas odigrali su možda i najgoru utakmicu na celom prvenstvu od svih timova, "mrtva trka" sa Francuzima od sinoć... Ipak, uspeli su da se plasiraju u polufinale i zakažu duel sa Holandijom.

Republika

Foto: Profimedia

Odlučujući gol Gakpa

A "narandžasti" su odigrali verovatno najzanimljviji četvrtfinalni duel i posle preokreta "čekirali" poslednju kartu za polufinale EVRO. Neubedljivi su bili u prvom poluvremenu, potpuno zasluženo primili gol, ali su pokazali karakter i vratili se isto tako zasluženo na 20 minuta pred kraj meča. U grupi su se našli iza Francuske i Austrije, a sa "trikolorima" bi možda mogli da odigraju još jedan duel - u finalu...

Cup tree provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading