ENGLESKA DOBILA PENAL RULET PROTIV ŠVAJCARACA I POSLALA IH KUĆI! Saka od EVRO tragičara nacije do heroja

Autor:

Sport

06.07.2024

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Engleske eliminisala je Švajcarsku posle boljeg izvođenja penala i prošla u polufinale Evropskog prvenstva - 1:1 (5:3)

ENGLESKA DOBILA PENAL RULET PROTIV ŠVAJCARACA I POSLALA IH KUĆI! Saka od EVRO tragičara nacije do heroja

Foto: Profimedia

ENGLESKA - ŠVAJCARSKA 1:1 (5:3)

'80 Saka; '75 Embolo

Ništa nije mirisalo na to da ćemo gledati uzbudljivu završnicu u Dizeldorfu, ali posle "uspavanke" tokom većeg dela meča, publika je imala u čemu da uživa. Katastrofalan fudbal gledali smo u prvom poluvremenu koje se završilo bez ijednog udarca u okvir gola na bilo kojoj strani. U istom ritmu nastavili su timovi i u drugom delu, da bi tek Embolo prvi put na meču "ozbiljnije" pripretio. Međutim, isti igrač je tako nagovestio da bi jedino upravo on mogao da bude Jakinov džoker - i bio je.

Posle 75 minuta ničega, fenomenalna akcija Švajcaraca završena je mirnim sprovođenjem lopte u gol pomenutog napadača. Tek je to bilo prvo uzbuđenje na meču i malo ko je očekivao da bi nešto moglo da se promeni do kraja. Međutim, samo pet minuta kasnije, jedini koji je nešto do tog momenta pokazao na terenu - Bukajo Saka, "zategao" je sa ivice šesnaesterca i šutirao neodbranjivo za Somera, te doneo neočekivano izjednačenje Englezima.

Pet minuta "eksplozije", a onda ponovo - uspavanka. Završio se regularni deo, počeli su produžeci i opet su dve ekipe "otaljavale" posao sve do penal serije.

A tamo je presudila sreća, ali i ponovo svemogući Pikford koji još jednom spasava Engleze. Mora se reći i da je najiskusniji Akanđi posrnuo i jedini promašio jedanaesterac u seriji i to u prvoj. Kasnije su svi pogađali, a poslednji je to učinio Aleksander Arnold za radost Engleza koji na ovom prvenstvu jednostavno imaju mnogo više sreće nego pameti.

Saka posle tragičnog finala na prošlom EVRO posle kog je prošao kroz pakao polako izrasta u heroja Engleske.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

6:4 - TRENT POGAĐA, ENGLESKA IDE U POLUFINALE!

5:4 - Amduni održava Švajcarce u životu! Sve staje u sledeći penal.

5:3 - Toni precizan sa Engleze koji su pred prolaskom!

4:3 - Šaćiri precizan, Švajcarska je još u igri.

4:2 - Pogađa Bukajo Saka! Biće heroj meča ako Englezi prođu!

3:2 - Šer je precizan za Švajcarsku!

3:1 - Belingem precizan, golman u jednu, lopta u drugu stranu!

2:1 OSTAJE - Akanđijev šut brani Pikford!

2:1 - Palmer pogađa za Englesku!

Šutiraće se na gol iza kog su engleski navijači.

KRAJ PRODUŽETAKA

117. minut - Šaćiri je ušao skoro na teren i odmah je pokazao zbog čega! Šutirao je direktno iz kornera u gol Pikforda i pogodio bliži rogalj! Nimalo prijatno za Engleze.

113. minut - Opet je potpuna uspavanka na terenu, a na trenutak ju je razbio Vidmer neuspelim udarcem.

POČEO JE DRUGI PRODUŽETAK

 

 

KRAJ PRVOG PRODUŽETKA

95. minut - "Granata" Deklana Rajsa! Sjajno je šutirao iz veće udaljenosti vezni fudbaler, ali je Somer izvrsno odbio loptu u korner!

POČEO PRVI PRODUŽETAK

93. minut - Jao, jao Švajcarci... Šta je sada uradio Embolo... Skinuo je loptu sa glave Endoju, a ko zna šta bi bilo da je nije dirao! Uništio je poslednju šansu Švajcarske.

80. minut - GOL! DA LI JE MOGUĆE? 1:1! Strelac je Saka! Jedini je igrač Arsenala nešto pokazao u redovima Engleske od početka meča! Šutirao je sa ivice šesnaesterca veoma precizno i savladao Somera! Odjednom su svi na nogama u Dizeldorfu!

75. minut - NEVEROVATNO - GOL! 1:0! Brel Embolo pogađa za vođstvo Švajcarske! Fenomenalno dodavanje Šera za Zubera i još lepši njegov centaršut u mrežu je sproveo napadač "sajdžija"!

72. minut - Od šuta Konse, apsolutno NIŠTA se nije dogodilo na terenu. Dve selekcije kao da samo otaljavaju posao do penala...

51. minut - KONAČNO! Šut u okvir gola. Embolo se dobro snašao ispred Konse, okrenuo se, ali nije šutirao dovoljno snažno, pa je Pikford lako reagovao.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

37. minut - Veoma bismo voleli da imamo nešto da napišemo, ali je meč prosto dosadniji od sinoćnog.

24. minut - I dalje veoma dosadna utakmica. Bez šansi na obe strane.

10. minut - Engleska za sada kao i uvek neubedljiva, Švajcarci organizovani.

MEČ JE POČEO

PRE UTAKMICE

17:50 - Utakmica počinje za 10 minuta, a, podsetimo, pobednik ovog duela igraće protiv boljeg iz meča koji večeras od 21 čas igraju Turska i Holandija.

17:05 - Poznati su sastavi:

ENGLESKA (3-4-3): Pikford – Voker, Stouns, Konsa – Tripije, Rajs, Maino, Saka - Belingem, Kejn, Foden.

ŠVAJCARSKA (3-4-3): Zomer – Šer, Akanđi, Rodrigez – Rider, Frojler, Džaka, Ebišer – Endoje, Embolo, Vargas.

17:00 - Poštovani čitaoci, dobrodošli na LIVE blog trećeg čevtrtfinalnog meča EVRO.

UVOD

Sinoć su pobede ostvarile selekcije Španije i Francuske koje će u sledećoj rundi igrati jedna protiv druge, a novi dan četvrtfinalnih borbi na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu koje se održava u Nemačkoj, daće nam odgovor na pitanje ko će se u novom direktnom duelu boriti za plasman u veliko finale koje je na programu 14. jula na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Na stadionu u Dizeldorfu sastaće se selekcije Engleske i Švajcarske. 

Izabranici selektora Gereta Sautgejta i pored činjenice da su na turnir stigli sa prefiksom moda i najvećeg favorita, nikako ne uspevaju da prikažu igre koje su se od njih očekivale.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Gol Kejna protiv Slovačke

Iz grupe u kojoj su bili sa reprezentacijama Srbije, Slovenije i Danske, izašli su kao prvoplasirani, ali nisu uverili fudbalsku javnost da su spremni da stignu do samog kraja turnira. To se potvrdilo i u osmini finala kada su srećno savladali Slovačku nakon preokreta golom Belingema u poslednjim sekundama meča i potvrdom Kejna u produžecima. Superstar Reala izbegao je kaznu od UEFA zbog skandaloznog poteza posle pogotka i večeras će pomoći timu.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Švajcarci

Sa druge strane Švajcarci pružaju svoje standardne partije. To je reprezentacija koja u svakom momentu zna šta želi, hoće i kako da do navedenog stigne. Popularne "sajdžije" su grupu okončali na drugoj poziciji bez poraza, ispustivši pobedu nad domaćinom u poslednjim sekundama, a da bi u osmini finala rutinirali još uvek zvaničnog šampiona Evrope, selekciju Italije rezultatom 2:0. Spremni su da uzmu "skalp" još jednom "favoritu".

I pored svega navedenog, kladionice smatraju Engleze favoritima u ovom meču. Pobeda selekcije "tri lava" u kvotama je izražena sa 2.28, dok će svi oni koji se klade na Švajcarce, ukoliko oni i ostvare trijumf, na svaki uloženi dinar dobiti 4.05.

 

Cup tree provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading