HOLANĐANI "ČEKIRALI" POSLEDNJU KARTU ZA POLUFINALE EVRO: Turska za šest minuta ispustila ogroman podvig i ispala

Autor:

Sport

06.07.2024

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Holandije savladala je Tursku sa 2:1 i plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva.

HOLANĐANI "ČEKIRALI" POSLEDNJU KARTU ZA POLUFINALE EVRO: Turska za šest minuta ispustila ogroman podvig i ispala

Foto: Profimedia

HOLANDIJA - TURSKA 2:1 (0:1)

'70 De Fraj, '76 Muldur (AG); '35 Akajdin

Poznato je i ime poslednjeg polufinaliste koji će tamo odmeriti snage sa Engleskom!

Nije Holandija ličila na sebe u prvom poluvremenu, zbog čega je i primila gol 10 minuta pre odlaska na pauzu. Nije niko mislio da Turska ima šta da traži večeras u Berlinu, ali je Montelin tim pokazao da nije slučajno u četvrtfinalu. Iako su nepravedno ostali bez Demirala, na isti način kao protiv Austrije došli su do vođstva. Centrirao je fenomenalni Arda Guler, Ferbrugen je loše procenio loptu, a sa druge stative je Samet Akajdin,

štoper Turske, doveo svoj tim u vođstvo.
Republika

Foto: Profimedia

Holandija - Turska

Otišli su Turci na pauzu nabrijani i sa iste se tako vratili. Držali su se odlično na terenu, ali su za samo šest minuta onda prosuli sve. Prvo je Depaj u "trepavicu" pogodio De Fraja, a štoper "oranja" savladao Gunoka. Nije mnogo prošlo do potpunog preokreta za koji su najzaslužniji bili Damfris i Gakpo. Bek je centrirao, a prvotimac Liverpula, iako je pogodak upisan kao autogol Muldura, dao veliki doprinos da lopta završi iza leđa golmana Turske.

Demoralisalo je to Turke koji su pokušali da se vrate do kraja u igru, ali bezuspešno.

Polufinalni parovi EVRO izgledaju ovako:

Francuska - Španija

Engleska - Holandija

TOK MEČA

KRAJ MEČA

85. minut - Zlatna šansa za Tursku! Okaj je predugo čekao i propustio veliku priliku!

76. minut - GOOOOOOOL! 2:1 - KODI GAKPO! Holandija okreće Tursku! Učinilo se u prvi mah da je Gakpo strelac, možda je i autogol, ali nije ni bitno! Centrirao je Damfris, a ugurana je lopta u gol!

 

70. minut - GOOOOL! 1:1 - DE FRAJ! Užasan je bio Depaj i večeras, ali je onda fenomenalno "zavrnuo" loptu na peterac gde je usamljen bio Stefan De Fraj kome nije bilo teško da je glavom sprovede u mrežu! Čeka nas uzbudljiv finiš.

70. minut - Zlatna šansa za Holanđane! Veghorst promašuje izjednačenje!

56. minut - STATIVA! Guler je probao iz slobodnog udarca sa velike udaljenosti i pogodio okvir gola uz odličnu reakciju Verbrugena!

51. minut - KAKAV PROMAŠAJ DEPAJA! Veghorst mu je glavom spustio loptu posle centaršuta, a Depaj iz izgledne pozicije promašuje zicer!

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

35. minut - GOOOL! 1:0 VODI TURSKA! Guler je centrirao, Verbrugen loše procenio loptu, a Samet Akajdin, ponovo štoper glavom, na drugoj stativi dovodi Turke u vođstvo!

29. minut - Evo novog pokušaja Turske! Čalhanoglu je centrirao sa pola terena, a za dobru poziciju izborio se Bardakči, ali je užasno šutirao!

11. minut - Beležimo prvi šut ka golu - Turska je zapretila preko Ozčana udarcem koji odlazi iznad prečke.

POČEO JE MEČ

PRE UTAKMICE

Ko večeras slavi u Berlinu igraće protiv Engleske koja je eliminisala Švajcarsku posle penala maločas.

OVO SU SASTAVI:

Holandija: Verbrugen – Damfris, De Vrij, Van Dajk, Ake – Šauten, Simons, Rajnders – Bergvajn, Gakpo, Depaj

Turska: Gunok – Muldur, Bardakči, Akajdin, Kadioglu – Ozčan, Ajhan – Guler, Čalhanoglu, Jildiz – Jilmaz

UVOD

Sinoć su pobede ostvarile selekcije Španije i Francuske koje će u sledećoj rundi igrati jedna protiv druge, a novi dan četvrtfinalnih borbi na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu koje se održava u Nemačkoj, daće nam odgovor na pitanje ko će se u novom direktnom duelu boriti za plasman u veliko finale koje je na programu 14. jula na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Republika

Foto: Profimedia

Holandija protiv Rumunije

Na istom tom stadionu očekuje se da će ljubitelji fudbala večeras prisustvovati sjajnog fudbalskoj predstavi u kojoj će se sastati Holandija i Turska.

"Lale" su bile prilično neubedljive tokom grupne faze, a u osminu finala su se plasirali kao trećeplasirana reprezentacija grupe "D". Međutim, kada se očekivalo možda i jedno od iznenađenja EVRO 2024, Holandija je pružila najbolju partiju na turniru i ubedljivo sa 3:0 savladala Rumuniju.

Turska je tokom prve faze ostvarila dva trijumfa i ubedljiv poraz od reprezentacije Portugala, što je bilo dovoljno za drugu poziciju u grupi, a u prvoj nokaut fazi takmičenja, zahvaljujući Demiralu stigli su do trijumfa nad Austrijancima i plasmana u četvrtfinale.

Republika

Foto: Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Merih Demiral

Međutim, Turci će u ovaj meč ući bez junaka duela sa Austrijom. Naime, Merih Demiral je suspendovan na dve utakmice zbog pokazivanja gesta desničarske političke grupe "Sivi vukovi prilikom proslave gola".

Verovatno i usled navedene činjenice Holanđani se prema kladionicama smatraju apsolutnim favoritima. Kvota na trijumf "lala" iznosi 1.63, dok se pobeda Turske nominuje kvotom 6.15.

Cup tree provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading