OD LEGENDARNOG FUDBALERA, DO SVEŠTENIKA! Drastična promena u jeku karijere - inspiracija je mnogima

Autor:

Sport

06.07.2024

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Firmino je nedavno postao evangelistički sveštenik u svojoj crkvi, Manah.

OD LEGENDARNOG FUDBALERA, DO SVEŠTENIKA! Drastična promena u jeku karijere - inspiracija je mnogima

Foto: Tanjug/AP

Jako šokantna vest iz sveta fudbala zapravo nema puno veze sa ovim sportom, a dolazi iz Brazila, verovatno "najfudbalskije" zemlje na svetu. Proslavljeni fudbaler, Roberto Firmino, osvajač Lige šampiona i Premijer lige, između ostalog, postao je sveštenik, verovali ili ne.

Roberto Firmino, poznat po svojoj veoma uspešnoj karijeri u fudbalu, ali i po jakom verskom ubeđenju, prešao je iz Liverpula u Al Ahli iz Saudijske Arabije. Poznato je da je Firmino vernik, hrišćanin evanđelista i pre tri godine je osnovao crkvu u Maseju u Brazilu zajedno sa suprugom Larisom Pereiro.

 

 


Firmino je nedavno postao evangelistički sveštenik u svojoj crkvi, Manah, koju je osnovao pre tri godine. Na društvenoj mreži Instagram je podelio fotografije sa ceremonije, a po njima se vidi koliko mu je sve to značilo.

Firmino je započeo karijeru u Figuirenseu, a u Brazilu je igrao još za Tombense odakle je 2011. godine otišao u Nemačku. Nakon četiri sezone u Hofenhajmu, prešao je u Liverpul u transferu vrednom 41 milion evra. Sa engleskim klubom ostvario je puno uspeha uključujući osvajanje Lige šampiona 2019. i Premijer lige 2020. godine.

Roberto Firmino je pokazao da je moguće jako uspešno balansirati između sportske karijere i ličnih uverenja, te je svojim primerom inspirisao mnoge ljude širom sveta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading