PREMINULA BIVŠA FUDBALSKA LEGENDA: "Ludak" nije izdržao borbu sa opakom bolešću

Autor:

Sport

05.07.2024

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umro je u 58. godini.

PREMINULA BIVŠA FUDBALSKA LEGENDA: "Ludak" nije izdržao borbu sa opakom bolešću

Foto: Foto/VillarealFC

Raul Rikardo dos Santos: Fudbalska karijera i borba sa teškom bolešću

Nekadašnji urugvajski fudbaler, Raul Rikardo dos Santos, preminuo je nakon duge borbe sa rakom pankreasa. Tokom svoje karijere, dos Santos je ostavio trag kako na fudbalskim terenima, tako i u srcima navijača širom sveta.

Počeci karijere u Urugvaju i nastupi u inostranstvu
Dos Santos je veći deo karijere proveo igrajući fudbal u Urugvaju, gde je stekao reputaciju talentovanog i strastvenog igrača. Pored toga, nastupao je i u Boliviji, kao i u Španiji, gde je nosio dresove klubova poput Viljareala i Albasetea. Njegove izuzetne fudbalske veštine i predanost igri ostavile su trag gde god da je igrao.


Nadimak "Ludak" i reprezentativna karijera
Dos Santos je bio poznat i po nadimku "Ludak", koji je dobio zbog svoje neustrašivosti i strastvenog pristupa igri. Za reprezentaciju Urugvaja nastupao je od 1992. do 1993. godine, gde je svojim igračkim umećem doprineo uspesima nacionalnog tima.

Porodična reakcija i sećanje
Njegov bivši klub, Albasete, oglasio se povodom tragične vesti, izražavajući duboko saučešće porodici dos Santosa. "Porodica kluba, šokirana je smrću Raula Rikarda dos Santosa, koji je nosio naš dres od 1992. do 1994. godine. Njegovoj porodici upućujemo saučešće u ovim teškim trenucima", saopštio je klub, pokazujući koliko je dos Santos ostavio traga u klubu i među ljudima koji su ga poznavali.

 

 



BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading