NIKAD NIJE IZGUBIO NI JEDNU UTAKMICU! O ovom legendarnom fudbaleru se malo priča, a ima mnogo da se kaže

Autor:

Sport

06.07.2024

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od svoje osme godine se bavi fudbalom.

NIKAD NIJE IZGUBIO NI JEDNU UTAKMICU! O ovom legendarnom fudbaleru se malo priča, a ima mnogo da se kaže

Foto: www.profimedia.rs

Fudbalski reprezentativac Francuske Engolo Kante je zabeležio jedan neverovatan rekord sa svojom selekcijom na velikim turnirima. Momak čiji su koreni iz afričke države Mali, odakle su njegovi roditelji odbegli u Francusku, nikada nije doživeo poraz kada je nastupao za nacionalni tim na velikim internacionalnim turnirima.

Kante je postao prvi fudbaler koji je sa 20 ili više nastupa uspeo da ostane neporažen. U 20 mečeva, ostvario je 13 pobeda i sedam nerešenih rezultata, ali nije dozvolio nijedan poraz. Ovaj impresivan niz rezultata jasno pokazuje njegovu izuzetnu sposobnost da doprinese konzistentnom uspehu svoje reprezentacije.

Pored sportskih dostignuća, Kante se ističe i svojim humanitarnim radom. Donirao je velike svote novca raznim organizacijama i pružio pomoć brojnim ljudima na različite načine kako u Africi, tako i u Evropi. Njegova velikodušnost i briga za druge van terena pokazuju da je pravi heroj i van fudbalskog terena.

Ova neverovatna priča o Engolu Kanteu ne samo da svedoči o njegovim sportskim dostignućima već i o njegovoj velikodušnosti i humanosti. On je istinski uzor kako sportskih asova tako i ljudi širom sveta.

Kante je fudbalom počeo da se bavi sa osam godina, u timu Sirenze. Profesionalnu karijeru počeo je 2012 godine u Bulonju, odakle je prešao u Kaen gdje je proveo dvije sezone. Godine 2015 prešao je u Lester Siti za 8 miliona evra i bio je jedan od najzaslužnijih za osvajanje Premijer lige u sezoni 2015/16, prve u istoriji Lestera. To je bila ujedno i Kanteova jedina sezona u Lesteru. Naredne sezone prešao je u Čelsi za 36 miliona evra. Sa Čelsijem je osvojio Premijer ligu u sezoni 2016/17, što mu je bila druga titula zaredom.

Kante je tako postao prvi inostrani fudbaler koji je osvojio Premijer ligu dvije godine zaredom, sa dva različita kluba, nakon Erika Kantone koji je osvojio 1992 i 1993. Proglašen je za najboljeg fudbalera Premijer lige za sezonu 2016/17, po izboru fudbalera, kao i po izboru sportskih novinara. Oba puta bio je u idealnom timu Premijer lige. Dobitnik je nagrade za najboljeg francuskog fudbalera za 2017 godinu, po izboru lista Frans futbol. Kante je dobio 92 glasa, pet više od Kilijana Mbapea, dok je treći bio Karim Benzema sa 52 glasa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading