PARTIZAN ČEKA PAKAO! Crno-beli posle SEDAM GODINA u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ovo su POTENCIJALNI RIVALI!

Autor:

Sport

18.05.2024

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Startuju od drugog kola.

PARTIZAN ČEKA PAKAO! Crno-beli posle SEDAM GODINA u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ovo su POTENCIJALNI RIVALI!

Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana pobedom protiv Čukaričkog (1:0) u gostima osigurali su drugo mesto na tabeli Superlige, ujedno i mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Crno-beli će nakon sedam godina juriti plasman u elitu.

Ovog leta, crno-beli će krenuti od 2. kola kvalifikacija, a prvu utakmicu igraće 23. ili 24. jula. Na žrebu u Nionu 19. juna saznaće ime rivala, dok su uz crno-bele u toj fazi još i Dinamo Kijev kao i predstavnici Austrije, Turske, Švajcarske i Češke. Samo u Ukrajini je dosad rešeno pitanje prvaka, pošto je Šahtjor prvi, a Dinamo drugi, a rasplet u ostalim ligama uveliko je u toku. U Austriji je kolo pre kraja Šturm prvi, a Salcburg drugi sa dva boda manje, što ga ujedno čini i potencijalnim rivalom crno-belih. U Turskoj je Galatasaraj praktično osvojio titulu ispred Fenerbahčea, jer ima šest bodova prednosti dva kola pre kraja, pa se tu tim Dušan Tadića, četvrtfinalista Konferencijske lige, može ubrojati u potencijalne rivale Partizana. U Švajcarskoj je Jang Bojs na čelu tabele na dva kola do kraja, dok je drugi Lugano sa četiri boda više od trećeplasiranog Serveta. I ovde deluje da je situacija rešena, kao i u Češkoj, u kojoj je lider Sparta Prag dva kola pre kraja na "plus 4" u odnosu na Slaviju Prag.

Dakle, ovako izgleda tabela klupskih koeficijenata u 2. rundi kvalifikacija za Ligu šampiona na osnovu kojih će biti određeni nosioci:

1. Slavija Prag 53.000
2. Salcburg 50.000
3. Fenerbahče 36.000
4. Dinamo Kijev 26.500
5. Partizan 25.500
6. Lugano 8.000

Eliminisani timovi iz drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona plasiraće se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Učesnici koji prođu tu rundu imaće sigurno mesto u Ligi konfrencija, a igraće plej-of za Ligu Evrope, dok će poraženi u plej-of za LK. Računica je jasna, Partizan bi pobedom na startu sigurno obezbedio jesen u Evropi, što neće biti nimalo lak zadatak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading