TRADICIONALNI TURNIR POSVEĆEN FUDBALSKOJ LEGENDI JE POČEO: Na terenima Sportskog centra Partizan-Teleoptik zvanično otvoren Dragan Mance kup 2024! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.06.2024

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zauvek će živeti u srcima navijača i istinskih poklonika fudbalske igre.

TRADICIONALNI TURNIR POSVEĆEN FUDBALSKOJ LEGENDI JE POČEO: Na terenima Sportskog centra Partizan-Teleoptik zvanično otvoren Dragan Mance kup 2024! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: Goran Mance

Evropsko prvenstvo u fudbalu u Nemačkoj počinje danas utakmicom na minhenskoj Alijans areni, u kojoj će se domaća reprezentacija sastati sa izabranom selekcijom Škotske, a istovremeno nekih 940 kilometara dalje od bavarske prestonice, u Beogradu je otovren tradicionalni Dragan Mance kup.

Memorijalni turnir za decu uzrasta od osam do 12 godina ovog meseca juna u Beogradu je okupio 272 ekipe u muškoj i 16 ekipa u ženskoj konkurenciji koje će se družiti i takmičiti u naredna tri dana na terenima sportskog centra Partizan-Teleoptik u Zemunu.

 

 

Ono što posebno raduje jeste činjenica da su ovoga puta srpska prestonica ugostila mlade fudbalerke i fudbalere sa četiri kontinenta, a organizatori su posebno istakli goste iz Kine, Dubaija, Australije, Kazahstana, Moldavije, kao i već tradicionalne učesnike iz zemalja regiona.

Ovog jutra imali smo priliku da čujemo i prve utiske Gorana Mancea, koji je, i pored gužve u kojoj se nalazi, izdvojio nekoliko trenutaka da bi nas obavestio o onome što se događa trenutno:

- Dragan Mance kup 2024 je počeo. Sve ekipe učesnice su stigle u Beograd i prve utakmice se već od jutros odigravaju. Kao i svih prethodnih godina, očekujem da vidimo zanimljive mečeve u kojima će nam se predstaviti i neki novi asovi svetskog fudbala i, naravno, neka najbolji pobede.

Goran Mance je posebno jednu stvar želeo da istakne:

- Tokom jučerašnjeg dana smo imali dosta problema kada su vremenske neprilike u pitanju. Međutim, jutros je osvanuo lep i sunčan dan i verujem da će nas lepo vreme pratiti do nedelje i da ćemo svi uživati u majstorijama mladih fudbalerki i fudbalera.

 

Da podsetimo, u seprembru mesecu se navršava 39 godina otkako je Beogradom, kao grom iz vedra neba, prostrujala vest da je žureći na trening, u saobraćajnoj nesreći, prestalo da kuca srce Dragana Mancea, igrača koji je već tada, sa 23 godine, ime upisao zlatnim slovima u analima srpskog i jugoslovenskog fudbala i kojem je predviđana blistava svetska karijera.

Tog kobnog dana 3. septembra Dragan je krenuo ka stadionu JNA. Vozeći svoj novi pežo 205, da ne bi udario dečaka koji je pretrčavao put, pri velikoj brzini je izgubio kontrolu nad vozilom, udario u ivičnjak, a zatim i u betonski zid i, nažalost, spasa mu nije bilo. Fudbaler kog su poštovali i najveći rivali, preselio se u legendu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading