ZBILJIĆ GOVORIO O SMANJENU KLUBOVA U DOMAĆEM ŠAMPIONATU Evo kakav je stav predsednika zajednice Superligaša Srbije!

Autor:

Sport

10.06.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

''Dosta vremena je da radimo, kao predsednik Vojvodine sam za smanjivanje'' - naveo je Zbiljić

ZBILJIĆ GOVORIO O SMANJENU KLUBOVA U DOMAĆEM ŠAMPIONATU Evo kakav je stav predsednika zajednice Superligaša Srbije!

Foto: Starsport

Novi predsednik zajednice Superligaša Srbije je Dragoljub Zbiljić, prvi čovek Vojvodine, koji je zamenio Dragomira Lazovića iz Javora. Zbiljić je jednoglasno izabran na sednici, a izgleda da već ima plan za unapređenje lige i svega što je vezano za Superligu.

Zbiljić je najavio da će raditi na poboljšanju takmičenja, infrastrukture i brenda lige. Istakao je važnost regularnosti, podizanja brenda i marketinških akcija, kao i unapređenje infrastrukture. Takođe, naglasio je potrebu za privlačenjem dodatnih sponzora i ulaganjem u infrastrukturu kako bi se podigao kvalitet takmičenja i privukli navijači.

- Jedna lepa poruka sa ove današnje sednice u jednom tonu, svečanom, lepom tonu, primopredaja funkcije, da može da se napravi na takav način. Poslata poruka i jedinstva, jer je predsednik FSS Dragan Džajić je bio tu, kao i Generalni sekretar Jovan Šurbatović, bili su svi članovi, jednoglasna je podrška, imamo pun legitimitet za rad. Ono što smo otvorili kao interesantne teme su da ćemo prvo razgovarati sa FSS, kako da unapredimo takmičenje, pre svega mislim u principu regularnosti, podizanja brenda, marketinških akcija, ono što je već krenulo je to da FSS krenuo da poboljšava infrastrukturu, imaćemo sedam sa hibridnom travom, tri sa veštačkom. Imaćemo bolje uslove da  podignemo brend naše lige, kad uradimo to, biće dodatnih sponzora, ono što mogu da primetim, jako malo ima stranih kompanija koje investiraju, jer znamo da imamo loš trend, moramo promeniti - rekao je Zbiljić i dodao:

- Postoje velike svetske kompanije koje rade ovde, ali mogu i da posluju ovde generalno na Evropskom tržištu, moramo da podignemo regularnost, brend, infrastruktura je osnova, da bi privukli navijače, ali i da podignemo kvalitet takmičenja zbog izazova u Evropi i zbog reprezentacije i kluba. Mislim da klubovi mogu da ostvare bodove u Evropi osim Zvezde i Partizana, čestitam TSC-u, imali su dobru sezonu u Evropi, a očekujem da isto urade i Vojvodina i Radnički, da dođemo do tih dodatnih bodova - jasan je predsednik Vojvodine.

Novi predsednik je naglasio potrebu za smirivanjem tenzija i poboljšanjem odnosa između klubova i Fudbalskog saveza Srbije. 

- Sad smo pričali, tražili smo od Pivića, direktora takmičenja, da nam dostavi kvartalno koji su klubovi koji se najviše oglašavaju. Pa da pričamo s njima i vidimo šta to smeta, moraju da pokažu poštovanja prema drugima, pre svega i prema FSS, prema takmičenju, sudijama. Sudije treba da pookažu poštovanje prema klubovima, i da je to veoma blizu nekog takmičenja igra se jako dobar fudbal i mislim da uz malo više gospodskog pristupa svemu tome, možemo podići to. Nećemo ići na represivne mere odmah, ići ćemo na razgovore, putovanja, obilazićemo radove, verujemo da će biti u 30 dana, ali obilaziću, ne samo Karađorđe gde sam predsednik, jako je važno. U Vojvodinu dođe Njegoš Petrović iz Španije, teško je igrati na ovim terenima, teško je novog Njegoša dovesti, a treba nam za Evropu. Ofanzivno ulazimo svi u prelazni rok, finansijski stojimo dobro, sviđa mi se atmosfera, vidim da pucaju od samopouzdanja i biće zanimljivo - naveo je Zbiljić.

Zbiljić je izneo planove za budućnost Superlige, uključujući i moguće promene u pravilima takmičenja, poput uvođenja bonus igrača. 

- Jesmo, pet klubova je predložilo, idemo sa predlogom da ova sezona bude sa dva bonusa, ali nećemo penjati godinu, ostajemo na 2002. tako da klubovi koji nisu spremni, ostaje mogućnost za klubove koji nisu spremni, ali da budu dva igrača konstantno, ako se menja bonus igrač, mora da ga menja sa klupe takođe jedan bonus - objasnio je on.

Takođe je otvoreno razmatrano i pitanje smanjenja broja klubova u ligi, ali su odluke ostavljene za kasnije.

- Nismo razgovarali o tome, imali smo malo vremena, dosta vremena je da radimo, kao predsednik Vojvodine sam za smanjivanje, ali za početak na 14, ne na 12. Za početak da vidimo, kroz plejof vidimo da izgleda mnogo bolje, ima mnogo tih fudbalskih mesta u unutrašnjosti kojima znači, ne treba odluke donositi preko noći, preko kolena - poručio je Zbiljić.

Zbiljić je istakao da je dobio podršku svih 32 članice zajednice Superligaša, te da su klubovi Mladost Lučani, TSC, Partizan, Mladost GAT i Radnički SM zvanično uputili predlog za promene, dok nije bilo zvaničnih predlagača iz Crvene zvezde.

- Dobio sam podršku sve 32 članice zajednice Superlige, javnost je interesantna, ispada kao da Zvezda drži monopol za predlog na dva bonusa, a čim neko izađe, to je u dogovoru sa Zvezdom, neki Zvezdan Terzić je to dogovorio. Nije to tako, predsednik zajednice dolazi iz Vojvodine, koji je najstariji srpski klub, koji je pokazao u poslednje dve godnie kako se podiže marketing, brend, kvaliteta ljudim, mislim vidim da je mene dosta toga preporučilo, nego pojedinačni klubovi. Želim da se zahvalim Partizanu, TSC, Mladost Lučani, Mladost GAT, Radnički SM koji su zvanično uputili predlog, tkao da Zvezda nije u zvaničnim predlagačicma - istakao je prvi čovek Novosađana.

Na kraju, novi predsednik je poželeo sreću Srbiji na Evropskom prvenstvu, izražavajući optimizam u uspeh reprezentacije i podršku klubova.

- Da poželim dosta uspeha na Evropskom prvenstvu, verujem u rad Dragana Stojkovića Piksija, imamo odličan tim, treba da verujemo u sebe, podignemo glavu, ono što očekujem od velikog broja klubova da se oglasi i pruži podršku. Naša reprezentacija to zaslužuje, pokazuju ozbiljne rezultate u prethodnim godinama i treba optimistično gledati na predstojeće Evropsko prvenstvo - zaključio je Dragoljub Zbiljić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading