SUPERLIGA IPAK OSTAJE NA 16 TIMOVA: Cilj je pronaći pravi model!

Autor:

Sport

31.05.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ništa od smanjenja lige.

SUPERLIGA IPAK OSTAJE NA 16 TIMOVA: Cilj je pronaći pravi model!

Foto: Starsport

Fudbalski savez Srbije nedavno je predstavio dokument strategije razvoja od 2024. do 2028. godine u kojem se spominje moguće smanjenje Superlige Srbije na 12 klubova od 2026. godine. Međutim, prema informacijama, planovi za budućnost Superlige idu u drugom smeru, a smanjena definitivno neće biti.

Izvor iz vrha Superlige za B92.sport ističe da strategija razvoja nije proizvod konsultacija sa Superligom i da je ideja o skraćenju lige sada stala.

- Ta strategija je strategija razvoja na nivou Fudbalskog saveza Srbije i rađena je prema UEFA, čak je i u njenoj izradi učestvovao čovek iz UEFA. Nije bilo nikakvih konsultacija sa Superligom i mislim da od skraćenja lige nema ništa. To je bila ideja ranije, sad se stalo sa time, od toga nema ništa, barem ne za naredne godine - poručuje izvor.

Izvor naglašava da u dokumentu nedostaje jasan plan i priprema u vezi sa skraćivanjem Superlige na 12 klubova. Ističe se da bi za tako ambiciozan projekat bilo potrebno vreme i pravi model, te da postoji nesigurnost da bi smanjenje broja klubova automatski donelo poboljšanje kvaliteta lige.

- Superliga traži slične primere liga država naše veličine, na primer Češka je naglo napredovala sa 16 klubova, igraju plej-of sa šest klubova i to se pokazalo kao odličan primer. Rastu im i TV prava. U suđtini, koliko znam, većinski stav ovde je da se fudbal igra u što više mesta, tako da od smanjivanja još uvek nema ništa. Ta strategija je urađena samo da bi bila validna pred UEFA, a mi ovde moramo naći pravi model takmičenja, mislim da je ključ u prilagođavanju na ono što imamo vde, na naše okolnosti - navodi izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Rasomon

31.05.2024 15:28

Naravno da treba da ostane 16 timova, a bilo bi pogubno smanjivati broj timova!