POTENCIJALNI SASTAV SRBIJE PROTIV ŠVEĐANA: Piksijev tradicionalni plan sa trojicom pozadi, ali koga među stative!?

Autor:

Sport

08.06.2024

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Orlovi imaju generalni probu pred Evropsko prvenstvo.

POTENCIJALNI SASTAV SRBIJE PROTIV ŠVEĐANA: Piksijev tradicionalni plan sa trojicom pozadi, ali koga među stative!?

Foto: www.profimedia.rs

Srbija je u prvoj pripremnoj utakmici uoči starta Evropskog prvenstva, poražena u Beču od Austrije rezultatom 2:1, a danas će se u Stokholmu od 21.00 čas odmeriti snage sa reprezentacijom Švedske u generalnoj probi koja neće biti deo evropske fudbalske smotre. Ovaj meč će mnogo toga reći, a selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju iskristalisati sliku sa kojim snagama može napasti Engleze u prvoj utakmici.

Piksi je prethodni meč protiv Australije krenuo sa četvoricom pozadi, ali je brzo odustao od tog sistema i vratio se na tradicionalni, sa trojicom. Odbrana jeste najslabija karika ovog nacionalnog tima, ali nemamo drugo i jednostavno nemamo kapaciteta da igramo neki drugi sistem osim sa trojicom štopera. Večeras bi Srbija mogla da izađe u sistemu 3-4-1-2, a ovo je šansa da Đorđe Petrović, golman Čelsija dobije priliku među stative i pokaže svoj veliki kvalitet. Ovo bi mogao da bude sastav Orlova za večerašnji okršaj protiv Šveđana.

3-4-1-2 Petrović - Babić, Veljković, Pavlović - Kostić, SMS, Gudelj, Ilić - Tadić - Vlahović, Mitrović.

Ovaj sistem nam je i doneo plasman na poslednja dva velika takmičenja, ali i u A diviziju Lige Nacija. Biće zanimljivo videti kako će Piksi rotirati, ali i kako će sve ovo funkcionisati. Večerašnji meč nikako nije prijateljskog karaktera, već ga treba shvatiti kao takmičarski i igrati kao da je finale Evropskog prvenstva, jer je izuzetno bitan i mnogo toga će pokazati.

Takođe, večeras se legendarni Zlatan Ibrahimović zvanično oprašta od nacionalnog dresa i to će uveličati ovaj susret. Ibra je poznat kao veliki prijatelj Srba i velika je čast što je ovaj meč izabrao za tako nešto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading