GRUPA A NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Nemci jure titulu pred domaćom publikom, vreme je da Mađari urade nešto veliko, nezgodni Švajcarci i Škoti!

Autor:

Sport

08.06.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiva grupa.

GRUPA A NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Nemci jure titulu pred domaćom publikom, vreme je da Mađari urade nešto veliko, nezgodni Švajcarci i Škoti!

Foto: www.profimedia.rs

Pred nama je novo 17. po redu Evropsko prvenstvo koje sa velikim nestrpljenjem svi iščekujemo. Ovo takmičenje održaće se u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula, a prva utakmice je između Pancera i Škotske, 14. juna od 21.00 čas na Alijan Arenu u Minhenu. Dve najbolje plasirane ekipe iz svake grupe plasiraće se u nokaut fazu. Takođe, baš kao na prošlom EVRU četiri najbolje trećeplasirane ekipe i svih grupa takođe će imati pravi da se takmiče u osmini finala.

Pred nama je prva Grupa A u kojoj će igrati domaćin Nemačka, koja je na papiru favorit za prvo mesto, dok bi svoju šansu za drugo mesto mogle da potraže Mađarska i Švajcarska, dok je Škotska na prvi pogled najmanje kvalitetna selekcija, ali ne bi bilo iznenađenje da i ona bude kamen spoticanja za favorite. 

NEMAČKA - ŠANSA DA PONOVO ZASIJAJU ILI NOVI NEUSPEH.

Nakon titule na Svetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu, Nemci igraju skroz neprepoznatljivo i njihova igra se raspala. Selektor Nemačke, Julijan Nagelsman, ima veliki izazov pred sobom - osvajanje titule prvaka Evrope na domaćem terenu. Međutim, to neće biti nimalo lak zadatak, a prve poteškoće bi mogle da se jave već u grupnoj fazi takmičenja.

Foto: www.profimedia.rs

Nemačke reprezentacija

Ova evropska smotra je poslednja prilika za igrače poput Manuela Nojera, Tonija Krosa i Tomasa Milera da pokažu svoje veštine na međunarodnom nivou, s obzirom da su iskusni i da se bliže kraju svojih reprezentativnih karijera. S druge strane, Nemačka će se osloniti i na mlade snage, poput veznjaka Roberta Andriha i talentovanog Džamala Musijale.

Najveći izazov za Nemačku mogla bi da bude odbrana, sa Mitelštat na levoj strani, Kimihom na desnoj, dok će štoperski tandem činiti Ridiger i Džontan Tah. Od njih se očekuje da pruže sigurnost timu, a posebno će se osloniti na formu štopera Reala, Ridigera. U golmanu će gotovo sigurno biti Mark-Andre Ter Štegen.

Uz iskusnog Tonija Krosa, očekuje se da zaigra i Robert Andrih, dok će centralni vezni tandem najverovatnije upotpuniti Ilkaj Gundogan, Džamal Musijala i Florijan Virc. U napadu, centralna figura biće Kai Haverc, iako nije prirodni centarfor, dok se očekuje da će ključnu ulogu imati i Florijan Virc, proglašen za igrača sezone u Bundesligi.

Nemačka je dobila solidnu grupu u kojoj će biti favoriti, ali će se suočiti sa protivnicima koji će im pružiti izazov i omogućiti im da se spreme za nokaut fazu, koja će biti znatno zahtevnija. Očekuje se da će ovi mečevi biti odlična prilika za Pancerima da pokažu svoj pravi kvalitet i da se pripreme za izazove koji ih očekuju u nastavku takmičenja.

ŠKOTKSA - AUSTAJDERI, ALI TVRD KARAKTER KOJI SVIMA MOŽE DA NAŠKODI

Škotska fudbalska reprezentacija se suočava sa velikim izazovom na početku Evropskog prvenstva, gde će se sastati sa domaćinom Nemačkom. Iako je to veliki zadatak, tim Stiva Klarka pokazao je sposobnost da iznenadi velikane poput Španije, koju su savladali u kvalifikacijama. Forma ključnih igrača poput Robertsona, Mekgina i Mektomineja može biti presudna za Škotsku. Povreda Endija Robertsona tokom sezone, kao i njegova statistika u Premijer ligi, izazivaju zabrinutost, ali se očekuje da će mu pasti mnogo odgovornosti na pleća. Mektominej je pokazao dvostruki uticaj, dok bi Mekgin mogao da bude tajni adut Škotske na prvenstvu.

Foto: www.profimedia.rs

Škotska reprezentacija

Stiv Klark favorizuje korišćenje krilnih bekova, a njegova formacija ima tendenciju da bude 5-4-1 van poseda, pretvarajući se u 3-4-2-1 kada njegova ekipa ima loptu. Dajks će verovatno biti prvi napadač, uz podršku Mekgina i Kristija kao ofanzivnih vezista, dok će Mektominej dobiti slobodniju ulogu sa zadatkom ulaska u kazneni prostor. Povrede primicača i zadnje lože Tirnija takođe su faktor koji Klark mora uzeti u obzir.

Iako su Škoti na papiru najslabija ekipa u grupi, uz malo sreće i disciplinu, mogu da iznenade sve ekipe i naprave senzacionalan prolazak u nokaut fazu. Ovo prvenstvo moglo bi biti prilika za Škotsku da pokaže svoju snagu i iznenadi fudbalski svet.

ŠVAJCARSKA - IMAJU KONSTANTNOST, ALI NIKAKO DA NAPRAVE NEKI VEĆI ISKORAK

Švajcarska reprezentacija, predvođena Muratom Jakinom, ističe se izvanrednim balansom mladosti i iskustva, discipline i fudbalskog umeća. Ova četa već godinama ostvaruje zapažene rezultate na velikim turnirima, redovno prolazeći grupnu fazu na Mundijalima i evropskim prvenstvima. Međutim, i pored dosadašnjeg uspeha, predviđanja za nadolazeći period nisu tako optimistična.

Najveća snaga Švajcarske leži u njihovoj odbrani, sa Akanđijem, Elvedijem i Rodrigezom kao štoperskim trojcem, uz iskusnog Jana Zomera na golu. Ova postavka garantuje sigurnost u poslednjoj liniji tima. Vrlo stabilan vezni red, predvođen kapitenom Granitom Džakom, uz podršku Frojlera, Zakarije i Vargasa, donosi izuzetnu stabilnost i u veznom redu i u odbrani, kao i efikasnu distribuciju lopte ka ofanzivnoj liniji.

Foto: www.profimedia.rs

Švajcarska reprezentacija

Ofanzivni trio Švajcarske činiće Šaćiri, Okafor i Amduni, poslednji od kojih je u kvalifikacijama pokazao svoj potencijal postigavši čak šest golova. Iako Švajcarska reprezentacija poseduje brojne kvalitete, konstantnost nije jedna od njih. Tokom kvalifikacija za EURO, javnost je bila nezadovoljna drugim mestom Švajcarske iza Rumunije, što ukazuje na određeni pad u igri.

Švajcarska će se suočiti sa izazovom u borbi za prolazak u nokaut fazu, naročito u duelima sa Mađarskom, Nemačkom i Škotskom, gde će morati da pokaže svoju snagu i kvalitet na terenu.

MAĐARSKA - VREME JE DA POKAŽU PRAVI KVALITET

Mađarska fudbalska reprezentacija je u poslednje vreme privukla pažnju javnosti svojim iznenađujućim uspesima i karakterom koji je nedostajao decenijama. Iako su se u kvalifikacijama za EURO suočili sa Srbijom, Mađari su uspeli da dva puta pobede Orlove, pokazujući svoj potencijal i kvalitet.

Mađarski fudbal je pre desetak godina doživeo temeljnu reformaciju koja danas daje značajne rezultate. Ovaj proces je doneo karakter i hemiju u tim, što je evidentno u njihovim igrama. Mađarska reprezentacija se može pohvaliti jakim sastavom, posebno u veznom redu gde prednjači Dominik Soboslaj iz Liverpula. Osim njega, tu su Nego i Nađ, dok se za četvrto mesto bore Kalum Stajls i Laslo Klajnhajsler. Očigledno je da Mađarska ima izuzetno jak vezni red.

Foto: www.profimedia.rs

Mađarska reprezentacija

Iako na prvi pogled njihov napad možda ne deluje atraktivno, trio Roland Šalaj, Martin Adam i Barnabas Varga pokazao se kao veoma efikasan u kvalifikacijama za EURO. Ovi igrači su bili ključni u postizanju golova koji su doveli Mađarsku do ovog takmičenja. Iako bi se na osnovu imena možda moglo zaključiti da su Mađari najslabija ekipa u Grupi A, njihovi rezultati govore drugačije. Njihov potencijal je već prepoznat, a prava prilika da pokažu svoj kvalitet biće meč protiv Švajcarske 15. juna. Možda će Mađarska biti najveće iznenađenje ovog Evropskog prvenstva.

PROGNOZA GRUPE

1. Mađarska 2-0-1 6
2. Nemačka 1-2-0 5
3. Škotska 1-1-1- 4
4. Švajcarska 0-1-2 1

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading