IZ HUMSKE ZAGRMELI: ''Jovanović je kalibar za nacionalni tim!''

Autor:

Sport

29.05.2024

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Partizana besni na selektora Stojkovića.

IZ HUMSKE ZAGRMELI: ''Jovanović je kalibar za nacionalni tim!''

Foto: Starsport

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, nedavno je objavio spisak igrača koji će predstavljati Srbiju na predstojećem Evropskom prvenstvu. Međutim, jedno izostavljanje je izazvalo dosta pažnje - golman Partizana, Aleksandar Jovanović, nije uvršten u tim, uprkos svojim impresivnim nastupima u protekloj sezoni.

Nemanja Jovšić, trener golmana u stručnom štabu Partizana, istakao je za Informer da je Jovanović zaslužio mesto među stativama reprezentacije. 

- Jovanović je, bez dileme, bio najbolji igrač Partizana minule sezone, držao je sve vreme formu na izuzetno visokom nivou i svaka mu čast na tome. Bio je na visini zadatka i, kako mi to volimo da kažemo, odlično je odradio svoj posao. Uz dužno poštovanje svih ostalih, mislim da je bio najkonstantniji golman u Superligi. Smanjio je broj grešaka na minimum i uticao na rezultate tima na bukvalno svakoj utakmici. Meni su čak draže odbrane na onim "manjim" mečevima, nego na derbijima koje su svi gledali, jer je on uvek donosio prevagu. Po svim parametrima, zaslužio je da se nađe u Nemačkoj - rekao je trener golmana crno-belih.

Jovšić je dodao da je Jovanović kalibar za nacionalni tim.

- Aca ima ogromno samopozdanje, jak je karakter, a to je za golmane ključno. Bez toga nema ništa. Nekada čak moraš da budeš i prepotentan, jer to je takva pozicija, najodgovornija u timu. Pogotova kada si deo velikog kluba i reprezentacije, što nosi ogroman pritisak i rizik. On sve to poseduje, neverovatno je stabilan u glavi, s obe noge na zemlji, samouveren... Znam da detalji odlučuju, da selektoru nije lako, ali moje mišljenje je da je Jovanović kalibar za nacionalni tim - poručio je Nemanja.

Naglasio je da je golmanska pozicija u srpskoj reprezentaciji trenutno najjači deo tima, ističući da postoji velika borba za mesto među stativama.

- Golmanska pozicija u srpskoj reprezentaciji je, trenutno, najjači deo tima. I najveća je borba za "jedinicu", a meni je baš drago zbog toga. Jedan period su u našoj sportskoj javnosti konstantno provejavali komentari da nemamo više čuvare mreže kao nekada. Evo, sada imamo nekoliko vrhunskih. Selektor Stojković i moj kolega Čumić će sigurno imati pakleno težak zadatak da odaberu samo jednog momka za mesto među stativama. A, sva četvorica su zaslužila da putuju na EURO - jasan je Nemanja Jovšić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading