ZVEZDINI KADETI DOBILI ŠAMPIONSKI DOČEK NA MARAKANI: Terzić prezadovoljan "orlićima"

Autor:

Sport

05.06.2024

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Veoma brzo ćete preći u prvi tim"

ZVEZDINI KADETI DOBILI ŠAMPIONSKI DOČEK NA MARAKANI: Terzić prezadovoljan "orlićima"

Foto: FKCZ

"Orlići" nisu uspeli da se domognu finala Evropskog prvenstva U17 pošto su poraženi od Portugalaca rezultatom 3:2 nakon preokreta, ali su se vratili kući izuzetno ponosni načinom na koji su reprezentovali našu zemlju.

Čak 10 dečaka Crvene zvezde nosilo je dres Srbije na kontinentalnoj smotri na Kipru, a po povratku su dočekani od uprave na šampionski način.


Biserima se prvi obratio generalni direktor Crvene zvezde - Zvezdan Terzić.
 
Samo tako nastavite. Ponosni smo na vas i vi ste blago Crvene zvezde. Zaista ozbiljno računamo na vas u budućnosti. Pokazali ste se protiv ozbiljnih protivnika na međunarodnoj sceni i dokazali da imate kvalitet i veliki potencijal. Nekolicina vas je priključena prvom timu, neki su i debitovali, i već znaju koji su zahtevi. Od ostalih takođe mnogo očekujemo i zaista će sve samo od vas da zavisi. Dobićete šansu mnogo brže nego što je očekujete. Nastavite da budete vredni i radni i da slušate Jelića. Veoma brzo ćete preći u prvi tim - reči su Terzića.
Republika

Foto: ST/ Nemanja Pančić

Zvezdan Terzić

Izuzetno zadovoljan nastupima Zvezdinih bisera je i direktor Omladinske škole crveno-belih Nikola Jelić.
 
Čestitam reprezentaciji, Lazetiću i Damjanoviću, kao i svim igračima koji su učestvovali na turniru. Veliki uspeh za srpski fudbal, kao i za nas u Zvezdi, s obzirom na to da smo imali 10 reprezentativaca, uz Đorđevića iz našeg Grafičara. Mogli smo da odemo i korak dalje, ali postoje određeni problemi koje mi unutar mlađih kategorija u Srbiji moramo da rešimo. Ne sme da se dešava da padamo u završnici, te da na takav način gubimo od Češke i posle od Portugala. Treba svi da izvuku pouke iz ovoga, ali to ne menja činjenicu da je ovo veliki uspeh za srpski fudbal - rekao je Jelić i dodao:
 
Hvala rukovodstvu kluba što su odlučili da obeleže današnji dan i tako odaju priznanje Zvezdinoj akademiji. Mislim da će i momcima ovo ostati u sećanju kao veliki znak pažnje. Imamo izuzetno talentovanu decu, i mislim da svi naši igrači mogu da igraju na visokom nivou, ali moraju da nastave da se razvijaju na pravi način.
 
Pune utisaka bile su i velike nade Zvezde koje stasavaju na terenima iza juga Marakane - Vuk Roganović, Aleksa Vasilić i Vasilije Kostov.

Republika

Foto: fss.rs

Kadeti Srbije

Prezadovoljan sam ostvarenim uspehom i načinom na koji smo predstavljali Zvezdu i Srbiju. Velika je ovo škola za nas, i drago mi je što smo imali priliku da igramo protiv najkvalitetnijih reprezentacija u Evropi i da vidimo gde smo u odnosu na njih. Sreća nas nije poslužila i iskreno žalim za finalom - počeo je Roganović, nakon čega su se nadovezali i saigrači. 

 
Svaku utakmicu sam pružao maksimum i mislim da je to dobro izgledalo. Izdvojio bih asistenciju protiv Austrije kao moj najbolji potez na prvenstvu. Zadovoljan sam načinom na koji sam predstavljao Srbiju, ali i Zvezdu. Sve ovo je jak vetar u leđa za ono što sledi - rekao je Vasilić.
 
Celo prvenstvo smo igrali odličan fudbal i mislim da je nedostatak sreće presudio protiv Portugala. Hvala upravi kluba na lepom dočeku i na sjajnim savetima koje su nam dali. Znače mi pogoci koje sam postigao i dodatno me motivišu da u narednom periodu budem još bolji - istakao je Kostov. 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading