"ŽELIM DA VIDIM KLUB U LIGI ŠAMPIONA"! Nemanja Matić ne krije najviše ambicije: "Jedinstvo će za sve biti tvrd orah"! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.06.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ciljevi su uvek najviši.

"ŽELIM DA VIDIM KLUB U LIGI ŠAMPIONA"! Nemanja Matić ne krije najviše ambicije: "Jedinstvo će za sve biti tvrd orah"! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: Republika

Fudbaleri Jedinstva sa Uba ostvarili su san dug svih klupskih generacija plasmanom u elitni rang srpskog klupskog fudbala.

Crveno-beli sa stadiona "Dragan Džajić" sa skorom od 20 utakmica, sedam remija i deset poraza i ukupno 67 osvojenih bodova stigli su do druge pozicije na tabeli koja direktno vodi u superligaški karavan.

 

 

Na Ubu je u poslednjem prvenstvenom meču protiv Smedereva 1924, Jedinstvo je pred prepunim tribinama sportske lepotice na Ubu proslavilo veliki podvig, a danas je za predstavnike "sedme sile" klub organizovao i konferenciju za medije na kojoj su govorili Nemanja Matić, nekadašnji srpski reprezentativac i osoba koja je najzaslužnija za meteorski uspon kluba, kao i Mark Rajović, pomoćni trener.

 

Svakako najveću pažnju novinara privukao je aktuelni fudbaler francuskog Liona, koji se zahvalio svim prisutnima na dolasku, a zatim je istakao:

- U kompletnu ovu priču sam ušao sa željom da konačno podignemo Jedinstvo na mesto koje mu svakako pripada. Sretali smo se sa velikim izazovima, a sam početak je bio više nego turbulentan. U momentu kada sam stigao na Ub, crveno-beli su skliznuli u četvrti rang srpskog klupkosg fudbala, ali smo se okupili sa jasnim ciljem i planom, što je dovelo do ostvarenja kakva smo napravili u prethodnoj sezoni.

Matić je pre nešto više od godinu dana najavio da će se klub boriti za plasman u elitni rang. Zanimljivo je bilo čuti koje su krajnje granice crveno-belih?

- Upravo tako. Kao što sam već rekao naš cilj jeste bio plasman u Superligu Srbije, ali smo do toga išli korak po korak. Sezona iza nas je bila sjajna. OFK Beogad je bio najkvalitetniji i davno je obezbedio plasman u elitu, a mi smo vodili veliku borbu sa Inđijom, Tekstilcem i Smederevom, ali smo na kraju uspeli da stignemo do željene druge pozicije. Kada je reč o budućim planovima, nadam se da već naredne sezone možemo biti deo plej-of faze Superlige Srbije, a lično bih sve ispod petog, ili šestog mesta smatrao neuspehom.

- Kada je reč o budućim planovima, s obzirom da sam i ja krenuo u fudbalski svet iz malog Vrela i igrao za renomirane evropske klubove, zašto da ne kažem, voleo bih da jednog dana vidim Jedinstvo i u Ligi šampiona.

 

Na kraju je Matić pozdravio i svoje nekadašnje reprezentativne drugove:

- Želim srpskoj reprezentacije sve najbolje na predstojećem Evropskom prvenstvu, a mislim da bi plasman u drugu faza takmičenja bio veliki uspeh.

Za kraj treba napomenuti da će ekipa Jedinstva već naredne sezone svoje superligaške mečeve igrati na svom stadionu "Dragan Džajić" na kojem uveliko traje rekonstrukcija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading