AL HILAL I AL NASR SPREMAJU SPEKTAKL ZA KRAJ SEZONE: Ronaldo i Mitrović ponovo odmeravaju snage!

Autor:

Sport

31.05.2024

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li će se Mitrović i Ronaldo sastati u Nemačkoj?

AL HILAL I AL NASR SPREMAJU SPEKTAKL ZA KRAJ SEZONE: Ronaldo i Mitrović ponovo odmeravaju snage!

Foto: www.profimedia.rs

Al Hilal i Al Nasr se spremaju za veliko finale Kupa Saudijske Arabije koje će se održati ovog petka u Džedi od 20 časova. Ovo će biti prilika za još jedan okršaj između Kristijana Ronalda i srpskih reprezentativaca Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinković-Savića, ali ovog puta direktno za trofej Kupa Saudijske Arabije.

Srpski duo, Mitrović i Milinković-Savić, već su odneli prvu, značajniju pobedu osvojivši prvenstvo. Njihov tim, Al Hilal, trijumfovao je nad Al Vehdom rezultatom 2:1 i osvojio šampionat, ostavivši drugoplasirani Al Nasr čak 14 bodova iza sebe.

Kristijano Ronaldo, i pored poraza u osvajanju prvenstva, dobio je utešnu nagradu kada mu je uručena Zlatna kopačka za najboljeg strelca lige sa 35 postignutih golova, oborivši tako rekord Saudijske Arabije po broju pogodaka u jednoj sezoni. Ovaj rezultat teško da će mu skoro biti oboren, što jasno govori o njegovom velikom dostignuću na Bliskom istoku.

Finale kupa ima poseban značaj za Saudijce, koji ga smatraju podjednako prestižnim kao i prvenstvo. Trofej kupa tradicionalno sponzoriše sam kralj Saudijske Arabije Salman, što ovom takmičenju daje dodatnu važnost.

Nažalost, ovog puta nećemo gledati Milinković-Savića u finalu, budući da je zaradio suspenziju u polufinalu i mora da je odsluži. To će predstavljati ozbiljan izazov za njegov tim, a trener Žorž Žezus nije želeo da otkrije ko će ga zameniti i kakvu taktičku zamku će pripremiti.

Mitrović i Ronaldo vode borbu za zvanje najboljeg strelca, pri čemu su obojica postigli po tri pogotka u dosadašnjim fazama takmičenja. Ovo će biti poslednji susret Al Hilala i Al Nasra ove sezone, ali ne nužno i poslednji duel Mitrovića i Milinković-Savića sa Ronaldom, s obzirom na njihovo učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading