FUDBALERI SRBIJE IDU PO ZLATO NA EP: Dva naredna meča kroje im sudbinu

Autor:

Sport

30.05.2024

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlići" večeras saznaju ko im je naredni protivnik.

FUDBALERI SRBIJE IDU PO ZLATO NA EP: Dva naredna meča kroje im sudbinu

Foto: fss.rs

Kadeti Srbije pucaju od samopouzdanja posle plasmana u polufinale Evropskog prvenstva. Izabranici Jovana Damjanovića pobedili su u sredu uveče Austriju rezultatom 3:2 (2:1) i plasirala se među četiri najbolje selekcije Starog kontinenta gde će igrati protiv boljeg iz večerašnjeg susreta koji će odigrati Portugal i Poljska.

"Orlići" su oduševili sve maestralnim partijama na Kipru na EP za igrače uzrasta do 17 godina. Na taj način je Srbija ponovo, posle 2022. godine i Prvenstva Evrope u Izraelu, u polufinalu kontinentalnog takmičenja za kadete (U17). To je već sada ogroman uspeh selektora Jovana Damjanovića i njegovih izabranika, ali oni ne nameravaju da se zaustave.

Republika

Foto: fss.rs

Ponosan na svoje klince: Jovan Damjanović

- Mnogo verujem u ove momke, nisam imao sumnju da će sve ovo da iznesu na pravi način. Ove nove generacije koje dolaze su dobre, moramo da ih negujemo. Važan je odnos koji imamo, znaju koliko verujemo, znaju da imaju ogroman kvalitet u koji nikad ne sumnjamo, kao i njihove ljudske vrednosti. To je veoma važno, jedno bez drugog ne ide. Stalno insistiramo da budu skromni, posvećeni, ponizni u smislu požrtvovanosti za taj jedan metar više. Taj treći gol je možda najbolji primer. Dakle, moramo biti skromni i na terenu i van njega, baš zato što imamo kvalitet, onda dođe i rezultat - rekao je selektor Damjanović.

Njegovi izabranici, iako još uvek maloletni i u tinejdžerskim godinama, vrlo su zreli. To su dokazali na terenu, ali i smirenošću posle velikog uspeha jer ne nameravaju tu da stanu.

- Rano smo primili prvi gol, ali uspeli smo da ostanemo mirni, skoncentrisani na svoju igru, zahteve selektora. U drugom delu čekali smo šansu i dočekali je. Postigli smo pogodak, došao je kao nagrada za sjajnu odbranu i borbu koju smo pružili tokom celog meča - rekao je Mihajlo Cvetković, strelac, ispostaviće se, poslednjeg i pobedonosnog gola kojim smo stekli prednost od 3:1, pa su Austrijanci samo ublažili poraz.

Republika

Foto: fss.rs

Mihajlo Cvetković

Slično rezonuje i Veljko Milosavljević.

- Pokazali smo kakav smo tim, dali smo sve od sebe! Borili smo se 90 minuta, to nam se zasluženo vratilo i plasirali smo se u polufinale Evropskog prvenstva. Jako mi znači i lično i kao članu ove sjajne ekipe. Prošle godine smo došli do četvrtfinala, sada smo otišli korak dalje. Svi smo srećni, ovo je fenomenalno iskustvo - kazao je Milosavljević, a nadovezao se Andrija Maksimović:

- Neverovatno je! Mihajlo i ja smo imali ovo iskustvo, ali nažalost sa prethodnom generacijom nismo uspeli da dođemo do polufinala. I, eto, sa našim momcima sada smo uspeli. Neverovatan je osećaj, sada je vreme da slavimo i čekamo narednog protivnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading