CRVENO-BELA ISTORIJA! Olimpijakos i Zvezda su na ISTI DAN pokorili Evropu!

Autor:

Sport

30.05.2024

07:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučajnost ili ne...

CRVENO-BELA ISTORIJA! Olimpijakos i Zvezda su na ISTI DAN pokorili Evropu!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Olimpijakosa osvojili su pehar Lige konferencija, pošto su u finalu posle produžetaka savladali Fiorentinu rezultatom 1:0 (0:0, 0:0).

Gol odluke postigao je El Kabi u 116. minutu, a iako je njegov pogodak proveravala VAR soba zbog mogućeg ofsajda, ustanovljeno je da je sve bilo čisto i slavlje je moglo da počne. A imali su crveno-beli mnogo razloga za slavlje, pa su se tako u poslednjih nekoliko minuta meča već počeli "zagrevati" za ono što je usledilo tokom cele noći na ulicama Pireja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Slavlje Olimpijakosa

Bio je to prvi evropski trofej za Olimpijakos i to na terenu omraženog rivala AEK-a, stadionu u kome su dočekani „na nož“, međutim, uspeli su igrači Olimpijakosa na čelu sa Hoseom Luisom Mendilibarom da ispišu istoriju i u vitrine stave prvi evropski trofej, u najmlađem UEFA takmičenju!

I to na veoma poseban datum. Istog dana, pre tačno 33 godine Darko Pančev je precizno pogodio odlučujući penal sa bele tačke protiv Olimpika iz Marseja i tako doneo Crvenoj zvezdi prvi i jedini veliki evropski trofej. Upravo je El Kabi golom u produžetku isto to doneo i Olimpijakosu. Možda je to neka "bratska" crveno-bela tradicija...

Podsetimo, i u drugom finalu zaredom u Ligi Konferencija, fudbaleri Fiorentine nisu uspeli da osvoje trofej, jer su prošle sezone izgubili od Vest Hema (1:2), a srpski reprezentativac Nikola Milenković ne da je odigrao ceo duel, već možda i najbolju utakmicu ove sezone, međutim, na kraju je pored njega El Kabi postigao gol i doneo veliku radost grčkim fanovima

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading