OVO ĆE BITI VELIKI PROBLEM ZA DEFANZIVU SRBIJE: Pogledajte brutalnu statisku napadača Engleske!

Autor:

Sport

21.05.2024

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strašan napad.

OVO ĆE BITI VELIKI PROBLEM ZA DEFANZIVU SRBIJE: Pogledajte brutalnu statisku napadača Engleske!

Foto: www.profimedia.rs

Još malo je ostalo do početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Reprezentacija Srbije će se naći na ovoj smotri nakon 24 godine, što je zaista dug period. Selektor Orlova, Dragan Stojković Piksi postigao je velike uspehe na klupi našeg nacionalnog tima, pošto je ovo drugo veliko takmičenje za redom na kome naša zemlja učestvuje pod njegovim patronatom.

Srbije se u Nemačkoj nalazi u grupi C sa selekcijama Engleske, Danske i Slovačke. U toku dana selektor Lavova, Geret Sautgejt je objavio spisak od 33 igrača za Evropsko prvenstvo, a očekuje se da do 7. juna sačini konačan spisak ko će na evropsku smotru. Orlovi prvi meč u Nemačkoj igraju protiv Engleza, a to neće biti nimalo lak zadatak, pogotovu za našu defanzivu, pošto napad Engleske izgleda zastrašujuće, a to govori statistika.

Predvodnik ofanzivne ariteljirije Lavova je Hari Kejn koji je i kapiten ekipe. On je prošlog leta pojačao redove Bajern Minhena, pošto je napustio Totenhem. U dresu nemačkog giganta nastavio je gde je stao u Premijer ligi. Kejn je ove takmičarske godine za Bajern u svim takmičenjima postigao 44 golova na 45 utakmica, što je zaista impresivan učinak za Engleza koji će sigurno imati motiva na Evropskom prvenstvu.

Foto: x.com

 

Naredni je Fil Foden, fudbaler Mančester siitja, koji je proglašen za igrača sezone u Premijer ligi. On je sjajno zamenio Kevina De Brujnea u prvom delu takmičarske godine, dok je Belgijanac bio povređen. Godinama unazad se pokazuje kao fantastičan igrač i Gvardiola mu sve više veruje, a postigao je neveorvatne golove ove sezone i sposoban je u trenutku da reši utakmicu. Njegov učinak ove sezone je 27 golova na 51 utakmici, a ostalo je da odigra finale FA Kupa protiv Mančester junajteda.

Foto: Tanjug/AP

 

Bukajo Saka je takođe velika opasnost po odbranu Srbije. Naime, on je oslonac Arsenala koji bez njega nije isti. Pokazao je veliki kvalitet i poseduje veliku brzinu, opasan je po desnoj strani. Njegova eksplozivnost praviće velike probleme defanzivi Orlova. Saka je ove sezone na 47 mečeva bio 20 puta precizan. 

Foto: Tanjug/AP

 

Velika opasnost preti i od Džuda Belingema, koji je u osnovu ofanzivni vezni, ali je pokazao da može da bude izuzetan napadač. On je ove sezone bio stub Real Madrida i vodio ga do titule u La Ligi i finala Lige šampiona. Belignem je za Kraljeve ove takmičarske godine postigao 23 golova na 40 utakmica i sigurno će sva pažnja u Nemačkoj biti usmerena njega.

Foto: Tanjug/AP

 

Na spisku se našao i Oliver Votkins, fudbaler Aston Vile koji se pokazao odlično ove sezone. Bio je oslonac tokom čitave takmičarske godine ekipe i najudarnija igla Unaija Emerija. Vila je izborila Ligu šampiona, a Votkins je nazaslužniji za taj podvig. Na 53 utakmice postigao je 27 golova, uvek može da bude kao kec iz rukava za Sautgejta.

Foto: www.profimedia.rs

 

Tu je i najbolji mladi igrča Premijer lige, Kol Palmer. Bez njega Čelsi bio verovatno duboko u donjem delu tabele. Imao je sjajnu sezonu, nosio je Plavce svojim sjajnim partijama i sprečio možda veliki debakl tima  iz Londona. Palmer je na 45 mečeva postigao 25 golova i biće važan šraf za Engleze u pohodu na trofej.

Opasnost vreba i u Džejnu Bouvenu koji je imao odličnu sezonu u dresu Vest Hema. Pokazao se kao fantastičan napadač i u svakom momentu može da bude džoker Sautgejta u Nemačkoj. Na 44 utakmice postigao je 20 golova za Čekićare. Tu je i Ajvan Toni koji se vratio nakon suspenzije zbog kockanja i ove sezone je za Bretnford postigao četiri gola na 16 mečeva, ali njegov kvalitet ne treba dovodi u pitanje.

U napadačkoj aritelljeriji Lavovi imaju još i fudbalera Njukasla Entoni Gordona koji je postigao 12 golova na 48 utakmica i Eberči Eze i Kristal Palasa koji je na 31 meč bio precizan 11 puta. Biće na slatkim mukama Sautgejt, a pred Piksija je težak zadatak, a to je kako zaustaviti silni napad Engleske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading