OVA SEZONA JE BILA PUNA IZNENAĐENJA: Ovo su ekipe koje su ostvarile impresivan rezultat, tu je jedna iz Superlige Srbije!

Autor:

Sport

23.05.2024

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kragujevčani imali istorijsku sezonu!

OVA SEZONA JE BILA PUNA IZNENAĐENJA: Ovo su ekipe koje su ostvarile impresivan rezultat, tu je jedna iz Superlige Srbije!

Foto: www.profimedia.rs

Bližimo se kraju još jedne uzbudljive sezone, a ona je bila puna iznenađenja. Naime, u skoro svakoj ligi su jedna ili dve ekipe iskočile i napravile impresivan učinak. Definitivno jedna od njih je i Radnički 1923 iz Kragujevca koji je okončao takmičarsku godinu na četvrtom mesto u Superligi Srbije i izborio istorijski plasman u Evropu.

Foto: Starsport

 

Tim iz srca Šumadije igraće kvalifikacije za Ligu Konefencija, a malo ko je očekivao ovo. Kragujevčani su sezonu krenuli jako loše, bili su na ivici ambisa, a onda se pojavio čovek koji je sve to promenio. Feđa Dudić je preuzeo Radnički septembra kada je bio na dnu tabele, a na kraju je završio kao četvrti i napravio izuzetan uspeh. Biće zanimljivo videti kako će ekipa odigrati Evropu i kako će odraditi prelazni rok.

Ekipa koja je najveće iznenađenje ove sezone je Đirona, koja je završila na trećem mestu španske La Lige i obezbedila istorijski plasman u Ligu šampiona. Ekipa iz predrađa Madrida je jedan period provela kao vodeći tim na tabeli, a u oba navrata je pobedila Barselonu. Međutim, na kraju je okončala sezonu na trećem mestu, a ova generacija Đirone biće urezana zlatnim slovima na čelu sa fantastičnim trenerom Mičelom. 

Foto: Tanjug/AP

 

Bajer Leverkuzen je konačno skinuo proklestvo zvano Luzerkuzen i prekinuo decenijsku vladavinu Bajern Minhena. Ćabi Alonso izrasta u fantastičnog trenera i napravio je istorijski rezultata sa Apotekarima. Bundesligu su osvojili bez poraza što nijednog ekipi nije pošlo za rukom. Takođe, oborili su rekord Benfike star šest decenija, a to je utakmica za redom bez poraza (51), ali ih je sinoć zaustavila Atalanta u finalu Lige Evrope, pa neće moći da kompletiraju tripletu.

Foto: www.profimedia.rs

 

Još uvek imaju mogućnost da se okite duplom krunom, pošto će u finalu Kupa Nemačke igrati protiv Kajzerslauterna. Na Čizmi sezonu je obeležila ekipa Bolonje koju sa klupe predvodio sjajni Tijago Mota koji će preuzeti kormilo Juventusa. Ekipu iz Emilije Romanje deli još jedna pobeda da obezbedi treću poziciju, a u poslednjem kolu igraju protiv Đenove. Takođe, igraće i Ligu šampiona nakon 60 godina, što je impresivan učinak za ovaj klub.

Foto: Tanjug/AP

 

Treba napomenuti da je osnovu ove Bolonje postavio Siniša Mihajlović koji je praktično do svoje smrti vodio ovaj tim i Moti ostavio fenemalnu ekipu. U Premijer ligi je veliko iznenađenje bila Aston Vila koja je završila na četvrtom mestu i obezbedila Ligu šampiona. Nekadašnji šampiona engleske je pod patronatom Unaija Emerija odigrala odličnu sezonu, čak su u jednom momentu bili vodeći, ali nisu mogli da odole pritiscima i ipak se zadovoljili plasmanom u najelitnije evropsko takmičenje.

Foto: Tanjug/AP

 

Svi sa velikim nestrpljenjem očekujemo narednu sezonu, a pre toga ćemo uživatu u čarima Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading