ALONSO I LEVERKUZEN DANAS NASTAVLJAJU DA PIŠU ISTORIJU: Apotekari protiv Atalante za novi trofej!

Autor:

Sport

22.05.2024

08:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački tim ima fenomenalnu sezonu.

ALONSO I LEVERKUZEN DANAS NASTAVLJAJU DA PIŠU ISTORIJU: Apotekari protiv Atalante za novi trofej!

Foto: www.profimedia.rs

U deceniji koja je obeležena dominacijom Bajern Minhena, iznenadjenje je stiglo u vidu Bajer Leverkuena. Prošle takmičarske godine, Borusija Dortmund bila je na korak da sruši vladavinu Bavaraca, ali je Majnc poremetio njihove planove remiziranjem rezultatom 2:2, čime je pehar ostao u Minhenu.

Međutim, ova decenijska vladavina Bajerna okončana je na spektakularan način, jer je Bajer Leverkuen osvojio Bundesligu, postavši pritom prva ekipa koja je osvojila prvenstvo bez poraza. Sa impresivnih 50 uzastopnih utakmica bez poraza, četa Ćabija Alonsa postavila je rekord i ušla u istoriju nemačkog fudbala, nadmašivši čak i Benfiku koja je imala 48 utakmica bez poraza. Ova sezona je bila neverovatna za tim sa obale Rajne, a Ćabi Alonso se istakao kao fantastičan trener, preuzimajući ekipu kada je bila na dnu tabele, da bi godinu i po dana kasnije ispisao istoriju.

Nakon trijumfa u Bundesligi, Bajer Leverkuen se sprema da nastavi da piše istoriju večeras od 21:00 časova u Dablinu, gde će odmeriti snage sa Atalantom u finalu Lige Evrope. Apotekari imaju priliku da nastave svoj sjajan niz utakmica bez poraza i da postignu nešto što će se prepričavati generacijama.

Osim finala Lige Evrope, Leverkuzen će igrati i u finalu Kupa Nemačke protiv Kajzerslaterna, gde se smatraju apsolutnim favoritom. Ukoliko uspeju da osvoje sva tri trofeja, postaće prvi tim koji je završio čitavu sezonu bez poraza, ostavljajući dubok trag u istoriji fudbala. Apotekari će sigurno biti dodatno motivisani da ostvare ovaj podvig i donesu radost svojim vernim navijačima. Sve oči su uprte ka ovom timu, jer je očigledno da je Bajer Leverkuen spreman da obeleži jednu od najsjajnijih sezona u svojoj istoriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading