NI ZVEZDA, NI DINAMO, NI ŠAHTJOR! Dortmund SVE ZAKUVAO, šalje ih u KVALIFIKACIJE za Ligu šampiona?!

Autor: M. M.

Sport

08.05.2024

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački gigant mrsi račune.

NI ZVEZDA, NI DINAMO, NI ŠAHTJOR! Dortmund SVE ZAKUVAO, šalje ih u KVALIFIKACIJE za Ligu šampiona?!

Foto: Tanjug/AP

Novo izdanje Lige šampiona za sezonu 2024/2025. biće po mnogo čemu jedinstveno. Elitno takmičenje u reformisanom izadanju neće se više igrati po grupama, biće ukupno 36 timova i u prvoj fazi svi će odigrati po osam mečeva.

A put ka njemu tražiće brojni klubovi među kojima je i Crvena zvezda. Srpski predstavnik, kako trenutno stvari stoje, ima minimalne izglede da izbori direktan plasman. Crveno-belima je trebalo da se poklopi nekoliko neočekivanih ishoda u evropskim ligama, što je naposletku naravno nije dogodilo, te će do LŠ imati jednu prepreku - dvomeč plej-ofa.

Takvom epilogu kumovali su zagrebački Dinamo i Šahtjor iz Donjeka, koji grave ka novim titulama u Hrvatskoj i Ukrajini, a koji imaju bolji koeficijent od Zvezde. Međutim, njima bi sada račune mogao da pomri neko treći. Finalista Lige šampiona Borusija Dortmund. Naime, ukoliko "milioneri" osvoje elitno takmičenje, a prethodno plasman nisu izborili kroz domaći šampionat (trenutno su peti na tabeli), to zatvara vrata i Dinamu i Zvezdi i Šahtjoru.

Zaista je malo ko verovao u ovakav razvoj situacije, a Borusija Dortmund nas je po ko zna koji put uverila da se čuda u fudbalu dešavaju. Finale Lige šampiona na programu je 1. juna na stadionu Vembli u Londonu, a Dortmund će igrati protiv bolje iz dvomeča Real Madrid - Bajern (prvi meč 2:2).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading