ZVEZDINA (NE)MOGUĆA MISIJA: Odlaze NAJBOLJI iz tekuće sezone? HVANG I GLAZER na ceni!

Autor: V. Z.

Sport

06.05.2024

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće vraški teško.

ZVEZDINA (NE)MOGUĆA MISIJA: Odlaze NAJBOLJI iz tekuće sezone? HVANG I GLAZER na ceni!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su sedmu uzastopnu titulu šampiona Srbije, pošto su četiri kola pre kraja plej-ofa stekni nedostižnu prednost u odnosu na konkunreciju.

Nije zimus tako izgledalo, budući da je večiti rival Partizan na pauzu otišao sa plus četiri, ali, kako pristalice crveno-belih vole reći - usledilo je Zvezdino proleće. Videćemo, pak, da li će tako pričati i nakon finala Kupa protiv Vojvodine (Loznica, 21. maj), odnosno tokom predstojećeg prelaznog roka... Zašto? Jer postoji opravdani strah da bi Ljutice Bogdana 1a na leto mogli da napuste neki od najboljih fudbalera iz aktuelnog ciklusa - Hvang In Bom i Omri Glazer.

Koji su Zvezdini aduti u nastojanjima da zadrže dvojicu sjajnih internacionalaca? Sigurno da postoje, kao u slučaju kada je Hvang neočekivano prihvatio poziv iz Srbije. Međutim, biće vraški teško odoleti ponudama za Korejca koji je ostavio odličan utisak, jer na njegovu adresu stižu ponude sa Ostrva. Prebogati engleski klubovi neće preterano zatezati u pregovorima. Milion, dva, tri, gore-dole, za obeštećenje njima sigurno neće predstavljati problem. Naročito kada se uzme u obzir njegov kvalitet. A, Hvangov su poodavno prepoznali Vulverhempton, Kristal Palas... Podsetimo, on je zimus stigao iz Olimpijakosa za rekordnih 5,5 miliona evra. 

Foto: Starsport

Glazer

Džekpot su na Marakani uboli i sa Omrijem Glazerom, izraelskim golmanom koji je lane stigao za 1,2 miliona evra. Reprezentativac svoje zemlje imao je zaista blistave trenutke među stativama u ne baš sjajnoj sezoni crveno-belih u Ligi šampiona, koja je, da ne beše Glazerovih bravura, mogla da preraste u horor-film. Sve su to pedantno beležili brojni evropski fudbalski skauti. Posebno oni iz Francuske, što je Republika obznanila još u decembru 2023. Navodno, Omrija sada želi Strazbur i nudi tričavih 3,5 miliona evra. Premalo novca za njegove kvalitete i stabilnost koju donosi među stativama. No, pita se i igrač, njegova porodica, menadžeri, pa navijačima i upravi Zvezde ostaje da urade sve što je u njihovoj moći kako bi ga u Beogradu zadržali.

Dosta se priča i o Osmanu Bukariju, koji je u strmoglavom padu forme u poslednje vreme. Na Marakani su zimus stopirali njegov transfer u nameri da sa reprezentativem Gane pojure titulu, a u igri je navodno bila ponuda od čak osam cifara. Kako trenutno stoje stvari, Zvezda bi se verovatno zadovoljila i sa duplo manje.

Naposletku, i zadnja linija Zvezdinog tima mogla bi da doživi ozbiljan udarac. Kapiten Aleksandar Dragović, čini se, broji svoje poslednje dane u crveno-belom dresu, željan je novog izazova, nakon što je ostvario svoj, ali i san svog dede da sa voljenim klubom osvaja trofeje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading