MILAN RODIĆ U DRUŠTVU LEGENDI: Delim svlačionicu sa BRAĆOM! Evo šta kaže o nasledniku, koga najviše ceni, planovima...

Autor: V. Z.

Sport

07.05.2024

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni defanzivac otvorio dušu za Republiku.

MILAN RODIĆ U DRUŠTVU LEGENDI: Delim svlačionicu sa BRAĆOM! Evo šta kaže o nasledniku, koga najviše ceni, planovima...

Foto: Starsport

Milan Rodić (33), iskusni defanzivac Crvene zvezde, nedavno je osvojio sedmu titulu u crveno-belom dresu i na večnoj listi prestigao Rajka Mitića, jednog od rodonačelnika srpskog fudbalskog giganta s Marakane, koji je šest puta dizao trofej namenjen šampionu države.

U finalu Kupa protiv Vojvodine 21. maja, Rodić, koji je stigao 2017. godine, imaće priliku da dođe do ukupno 11. pehara (osvojio još i tri Kupa) u Zvezdi, čime bi se izjednačio sa čovekom čije ime nosi najveći stadion na ovim prostorima. Zaista, dostignuće vredno svakog poštovanja.

Kada sam dolazio u Crvenu zvezdu, kao i svaki fudbaler sam želeo da ostavim trag. Započeo sam tada sa voljenim klubom jednu lepu priču, koja traje i dan danas. Zvezda je svima nama dala mnogo, a mi kao igrači se trudimo da joj podarimo uspeh - počinje priču za Republiku Milan Rodić, pa nastavlja u istom tonu.

- Teško je porediti se sa legendama kluba, koje su izgradile Crvenu zvezdu. Kada se nađete u takvom društvu osećate se lepo i ponosno. Moram da naglasim i da ostali saigrači imaju veliki broj trofeja sa Crvenom zvezdom, a nedavno je i Katai prestigao čika Rajka po broju datih golova. Definitivno da kao generacija postavljamo nove rekorde.

Beskompromisna borba i zalaganje sinonim su za njega. Nije štedeo sebe zarad Zvezdnog uspeha, igrao je rovit, pod injekcijama...

- Naravno da bih opet to uradio! Kao profesionalac uvek shvatam svoje obaveze maksimalno ozbiljno. Tim je uvek na prvom mestu i uvek sam tu da dam sve od sebe za Zvezdu.

Tokom njegovog nemalog madanta u klubu kroz svlačionicu je prošlo dosta fudbalera.

- Svi saigrači, kako sadašnji, tako i momci koji nisu više u klubu, su mi veoma dragi. O ljudskim kvalitetima ni ne treba da pričam, jer sam delio i delim svlačionicu sa braćom. Kada su u pitanju igrački kvaliteti moram da izdvojim Ivanića i Kataija, tu našu prepoznatljivu levu stranu, kao i Dragovića, Milunovića, Bena, Kangu...

Motiva nikada ne manjka.

- Motiv mi nikada nije bio problem, bez obzira na takmičenje ili rivala. U fudbalu je kontinuitet veoma bitan, generalno u profesionalnom sportu, i to je veoma teško postići. Samim tim želja za uspehom uvek postoji, naročito u Zvezdi gde se uvek traže trofeji.

Što se tiče planova za budućnost, kaže sledeće:

- Nisam još uvek razmišljao o tome, ali bih voleo da ostanem u sportu.

Akter je antologijskih mečeva u poslednjih nekoliko godina, bilo je uspona i padova...

- O tome sam često govorio. Pamtim svaki derbi i velike pobede u Evropi, poput Krasnodara i Liverpula. Takođe, eliminacije u plej-ofu Lige šampiona su nam izrazito teško padale.

Mladog Viktora Radojevića mnogi vide kao njegovog naslednika na levom boku.

- Radojević je veoma talentovan igrač, sa velikim potencijalom. Vrlo je borben i agresivan, a pored toga i voljan da uči i napreduje. Tek je na početku karijere, koja će nadam se biti odlična za njega - zaključio je Milan Rodić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading