DŽABA VAM NOVCI MOJI SINOVCI: Rojs i družina su u finalu Lige Šampiona!

Autor:

Sport

07.05.2024

23:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mbape ipak neće do ušatog trofeja sa Parižanima.

DŽABA VAM NOVCI MOJI SINOVCI: Rojs i družina su u finalu Lige Šampiona!

Foto: www.profimedia.rs

U uzbudljivoj polufinalnoj utakmici, Borusija Dortmund je osigurala svoje mesto u finalu Lige šampiona pobedivši favorizovani Pari Sen Žermen rezultatom 1-0 na Parku prinčeva, plasirajući se sa ukupnim rezultatom 2-0. Tim, predvođen trenerom Edinom Terzićem, uspeo je da zadrži svoje vođstvo od 1-0 iz prvog meča i čak ga poveća, ostvarivši značajan uspeh koji je malo ko očekivao ove sezone.

PSŽ je počeo utakmicu agresivno, sa Mbapeom koji je predstavljao značajnu pretnju, dok je Adejemi iz Dortmunda imao obećavajući udarac koji je blokiran u 12. minuti. Međutim, Dortmund je brzo preokrenuo situaciju, oslobađajući se pritiska domaćina. U 35. minuti, Adejemi je imao fantastičnu priliku, ali njegov udarac je sjajno odbranio Donaruma. Neposredno pre poluvremena, PSŽ je imao priliku da izjednači ukupan rezultat, ali je Fabijan Ruiz propustio jasnu priliku, pogodivši stativu.

Drugo poluvreme je počelo epohalnim promašajem PSŽ-a, dok je Zair Emre pogodio prečku u 47. minuti. Dortmund je iskoristio ovo, pošto je Mats Humels postigao gol iz ugla u 50. minuti, dajući svom timu ključno vođstvo od 1-0. I pored toga što je PSŽ pogodio stativu preko Nuna Mendesa u 61. minuti i pokrenuo kasni napad, nisu uspeli da pronađu put do mreže, dok su i Mbape i Vitinjo u poslednjim minutama pogodili prečku.

Ovom pobedom, Dortmund je sada na korak od istorijskog naslova Lige šampiona. Oni čekaju pobednika sutrašnjeg polufinala između Real Madrida i Bajern Minhena, nakon što je prvi meč završen rezultatom 2-2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading