"PROLEĆE NA MOJE RAME SLEĆE..." Crvena zvezda slavi Đurđevdan! Praznično na Marakani!

Autor: M. M.

Sport

06.05.2024

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvak Srbije je na poklon dobio ikonu od sveštenstva Hrama Svetog Save.

"PROLEĆE NA MOJE RAME SLEĆE..." Crvena zvezda slavi Đurđevdan! Praznično na Marakani!

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda je u Centralnoj loži svog stadiona proslavio krsnu slavu Đurđevdan.

Klupska slava, Sv. Velikomučenik Georgije je obeležena u prostorijama stadiona „Rajko Mitić“, a prisustvovali su članovi uprave kluba, generalni direktor Zvezdan Terzić, predsednik Svetozar Mijailović, operativni direktor Marko Petrović, kao i direktor Omladinske škole Nikola Jelić.

Zvezdine legende su takođe tradicionalno uveličale slavu kluba. Lomljenju slavskog kolača su prisustvovali članovi stručnog štaba na čelu sa šefom Vladanom Milojevićem, kao i kapiten Aleksandar Dragović uz saigrače.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

 

Sveštenstvo iz Hrama Svetog Save - otac Dragan Šovljanski i protođakon Mladen Kovačević su u prostorijama stadiona uz molitvu ispoštovali slavske običaje.

Foto: FK Crvena zvezda

 

Prvak Srbije je na poklon dobio ikonu od sveštenstva Hrama Svetog Save, a otac Dragan Šovljanski je iskoristio priliku da Crvenoj zvezdi čestita krsnu slavu.

Foto: FK Crvena zvezda

 

- Najpre bih želeo da vam čestitam najveći hrišćanski praznik, zaposlenima, kao i igračima, uz pravoslavni pozdrav Hristos Vaskrse, Vaistinu Vaskrse. Zatim vam čestitam krsnu slavu kluba, koju veoma svetovno proslavljate svake godine, uz želju da Sv. Velikomučenik Georgije, kao vaš zaštitnik i nebeski čuvar uvek bude na pomoći. Ovo su dani velike radosti za nas pravoslavne hrišćane. Nakon veoma uspešne sezone, želimo vam da sledeća godina bude još bolja nego ova i da nam gospod podari zdravlja i svako dobro. Crvena zvezda na osnovu veličine kluba zaslužuje da ima jednu takvu ikonu svoga zaštitnika, a kao što svi znamo FK Crvena zvezda je i u svoj statut uneo proslavu Sv. Velikomučenik Georgije, kao svoju krsnu slavu. Nadamo se da će ova ikona, na posebnom mestu krasiti stadion i da će svako u nekom momentu moći da priđe, i da se pomoli ne samo za rezultat, već za sebe i svoju porodicu - istakao je otac Dragan Šovljanski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading