ODLUKA JE DONETA: Od naredne sezone kreću nova ulaganja - TSC želi da postane perjanica srpskog fudbala!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.05.2024

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastav iz Bačke Topole napreduje iz dana u dan, a agilno rukovodstvo ne želi na tome da stane.

ODLUKA JE DONETA: Od naredne sezone kreću nova ulaganja - TSC želi da postane perjanica srpskog fudbala!

Foto: Instagram.com/_zenski_fudbal

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole pre tačno jedne decenije bili su članovi četvrtog ranga srpskog klupskog fudbala, a u aktuelnoj sezoni su bili predstavnici Srbije u grupnoj fazi Evro kupova.

Studiozan rad, ulaganja i razvoj infrastrukture dovela su ekipu iz Bačke topole do pozicije da ih mnogi već sada smatraju trećim klubom u Srbiji, sa izvesnom tendencijom daljeg razvoja, što bi u godinama pred nama moglo dovesti i do toga da TSC postane i konkurentan u borbi za šampionsku titulu.

Međutim, agilno rukovodstvo tu ne želi da stane i već sada se prave veliki planovi za budućnost.

Naime, kako je izneo Janoš Žemberi, TSC će od naredne sezone početi sa ulaganjima i u žensku ekipu TSC-a iz Kanjiže.

Foto: Starsport

Uslovi u Bačkoj Topoli su na evropskom nivou

 

Već sa da je zakazan sastanak koji će se održati do kraja meseca maja, a nakon njega će biti i poznato kakva su dalja stremljenja ženskog kolektiva.

Ekipa TSC-a iz Kanjiže osnovana je 2012. godine, a od sezone 2020/21 redovni su člaovi elitnog ranga srpskog ženskog klupskog fudbala. U takmičarskoj 2023/24 godini nisu uspeli da obezbede plasman u plej-of fazu, ali i kolo pre kraja ligaškog takmičenja ne strepe za opstanak u društvu najboljih.

Sa skorom od šest pobeda, četiri remija i devet poraza i ukupno 22 boda ispred su novosadske Vojvodine i niškog Mašinca, tako da će i od naredne jeseni biti deo elite, ali sa izvesno je daleko višim ambicijama, što može dovesti samo do razvoja ženskog fudbala u Srbiji.

Podsetićemo da će ekipa TSC-a u poslednjoj utakmici ove sezone gostovati u Kragujevcu gde će se sastati sa ekipom ŽFK RAdničkog 1923, ali navedeni meč neće imati nikakav rezultatski značaj.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading