KONAČNA ODLUKA: Zvezda će biti domaćin na novom "Lagatoru"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

30.04.2024

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žreb je odlučio.

KONAČNA ODLUKA: Zvezda će biti domaćin na novom "Lagatoru"!

Foto: Instagram.com/Stadionai i arene/printscreen

Tokom poslednje četiri sezone samo dva kluba se mogu pohvaliti činjenicom da su uspeli da se domognu pehara namenjenog osvajaču Kupa Srbije. Te 2019. godine trofej je otišao put "srpske Atine", s obzirom da su fudbaleri Vojvodine na niškom "Čairu" bili bolji od beogradskog Partizana, dok je u naredno tri takmičarske godine Crvena zvezda bila neprikosnovena u najmasovnijem srpskom klupskom takmičenju.

Nakon polufinalnih duela bilo je jasno da će navedene dve ekipe 23. maja na novom lozničkom "Lagatoru" voditi u direktnom duelu borbu za novi trofej, a treba podsetiti da je Crvena zvezda u polufinalu bila bolja od Večitog rivala rezultatom 2:0, dok su novosadski crveno-beli slavili minimalnim rezultatom 1:0 na kragujevačkom "Čika Dači" u duelu protiv Radničkog 1923.

Današnji žreb u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije odredio je da oficijelni domaćin finala Kupa Srbije, koji će se odigrati na novoizgrađenom lozničkom stadionu "Lagator" bude ekipa Crvene zvezde.

Foto: Starsport

Trofej Kupa Srbije "čeka" svog novog vlasnika

 

- Kup Srbije, finale:

Crvena zvezda (Beograd) - Vojvodina (Novi Sad)

Stadion: "Lagator", Loznica

Kapacitet: 8.030

Datum: 23. maj 2024. godine

Treba podsetiti da su se dve ekipe poslednji put u finalu nacionalnog kupa sastale sada već davne 2010. godine kada je Crvena zvezda na stadionu u Humskoj ulucu ostvarila ubedljiv trijumf rezultatom 3:0. Tog 5. maja beogradski crveno-beli su pred 20.000 navijača slavili golovima Aleksandra Jevtića (14`), Mendeša Kadua (64`) i Miloša Trifunovića (71`).

U predstojećem meču Crvena zvezda će se boriti sa svoj četvrti uzastopni,  aukupno 28. kup trofej, dok će Novosađani pokušati da stignu do trećeg pehara u najmasovnijem takmičenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading