"MI PIŠEMO NOVU OLIMPIJSKU ISTORIJU!" Zakazane OLIMPIJSKE IGRE u Esportu za 2025. godinu - ČEKA nas STEKTAKL u Saudijskoj Arabiji!

Autor:

Sport

15.08.2024

23:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

MOK sprema nešto novo!

"MI PIŠEMO NOVU OLIMPIJSKU ISTORIJU!" Zakazane OLIMPIJSKE IGRE u Esportu za 2025. godinu - ČEKA nas STEKTAKL u Saudijskoj Arabiji!

Foto: Instagram/Printscreen/esportsavezsrbije

Esports

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) danas je doneo odluku koja će zauvek promeniti svet sporta. Na 142. sednici MOK-a u Parizu, jednoglasno je podržan predlog Izvršnog odbora o kreiranju prvih Olimpijskih igara u Esportu, koje će se održati 2025. godine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji.

Ova istorijska odluka označava novu eru za MOK i prati tempo digitalne revolucije. Predsednik organizacije Tomas Bah, izjavio je da je kreiranje Olimpijskih igara u Esportu znak privlačnosti olimpijskog brenda među mladima. U saradnji sa Nacionalnim olimpijskim komitetom (NOK) Saudijske Arabije, MOK je sklopio partnerstvo na period od 12 godina, čime se osigurava dugačka i uspešna budućnost ovog inovativnog takmičenja, više o tome možete pronaći na portalu Esport Savez Srbije.

Njegovo kraljevsko visočanstvo, princ Abdulaziz bin Turki Al-Faisal, ministar sporta i predsednik Olimpijskog i Paraolimpijskog komiteta Saudijske Arabije, izrazio je oduševljenje što će njegova zemlja biti domaćin ovog prestižnog događaja. On je naglasio da je Esport u Saudijskoj Arabiji već uveliko razvijen zahvaljujući Viziji 2030, koju je predstavio princ Mohammed bin Salman, i da će ova Olimpijada doneti novu inspiraciju i ambicije za milione sportista širom sveta.

 

 

- Zahvaljujući Viziji 2030, koju je predstavio Njegovo kraljevsko visočanstvo princ Mohammed bin Salman, prestolonaslednik i premijer Saudijske Arabije, Esport u Saudijskoj Arabiji već ima bogatu prošlost, uzbudljivu sadašnjost i obećavajuću budućnost. Naš angažman u Esportu jednostavno je odraz sveta u kojem naša omladina živi, i sada svi imamo priliku da zajedno pišemo novu olimpijsku istoriju. Priliku da inspirišemo nove snove i nove ambicije za milione sportista širom sveta - započeo je ministar sporta i predsednik Olimpijskog i Paraolimpijskog komiteta.

Međunarodni olimpijski komitet planira da stvori novu, posvećenu strukturu unutar svoje organizacije, koja će se baviti specifičnim potrebama Olimpijskih igara u Esportu. Takođe, drugačiji pristup biće primenjen u pogledu finansiranja i organizacije ovih igara, što pokazuje ozbiljnost i posvećenost MOK-a da ovaj projekat bude uspešan. Međunarodne federacije koje već učestvuju u e-verziji svojih sportova biće prvi partneri MOK-a u ovom projektu, a isti princip važiće i za Nacionalne olimpijske komitete koji su već uključili Esport u svoje aktivnosti

- Verujemo da je učešće na Olimpijadi najveća čast koju svaki sportista može postići. Zato smo posvećeni pružanju vrhunske platforme za nove heroje da se istaknu i da se olimpijski duh deli. Svi zajedno delimo perspektivu usađivanja olimpijskih vrednosti na nove i inovativne načine. Radujemo se što ćemo 2025. godine dočekati globalnu Esport zajednicu u Kraljevini

Srbija, sa svojom rastućom Esport zajednicom i talentovanim igračima, ima priliku da bude deo ove istorijske Olimpijade. Očekujemo da naši esportisti pokažu svoje talente na svetskoj sceni i donesu medalje našoj zemlji. Ovo je prilika da Srbija bude deo novog poglavlja u olimpijskoj istoriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading