NE PUTUJTE U MAĐARSKU! Ovo su DVA KLJUČNA DANA kada se u Budimpešti može dogoditi POTOP!

Autor:

Putovanja

18.09.2024

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na reci Dravi i Muri ne predviđaju se vanredne mere zaštite, pa se i u tim delovima Mađarske ne očekuju poremećaji u saobraćaju

NE PUTUJTE U MAĐARSKU! Ovo su DVA KLJUČNA DANA kada se u Budimpešti može dogoditi POTOP!

Foto: Tanjug/Robert Michael/dpa via AP

Poplave u Nemačkoj

Hrvatska Ambasada u Budimpešti uputila je upozorenje hrvatskim državljanima koji planiraju put u Mađarsku da je pripravnost za zaštitu od poplave podignuta na najviši, treći nivo.

Zbog opasnog ciklona i vrlo kišovitog vremena širom Mađarske, meteorološke i druge nadzorne službe najavljuju mogućnost znatnog porasta vodostaja Dunava.

Vrhunac vodenoga talasa očekuje se u gradu Đeru sutra u u večernjim satima, zatim u petak, 20. septembra u Vacu, a u Budimpešti, 21. septembra popodne.

U tim uslovima mogući su i poremećaji u saobraćaju vozilima i javnog prevoza.

U gradovima Baji i Mohaču na Dunavu se sprovode vanredne mere zaštite prvog i drugog stepena, a trenutno saobraćaj nije otežan.

Na reci Dravi i Muri ne predviđaju se vanredne mere zaštite, pa se i u tim delovima Mađarske ne očekuju poremećaji u saobraćaju.

Zato je Ambasada Hrvatske u Mađarskoj savetovala svim hrvatskim državljanima da prate službene stranice Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske zbog mogućih promena preporuka vezanih za putovanja, o čemu se mogu dodatno informisati i na internet stranicama mađarske policije, preneo je hrvatski portal Index.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading