NOVI PROBLEMI ZA TURISTE U GRČKOJ! Krf bez vode! Evo šta kažu Srbi koji letuju tamo! (FOTO)

Autor:

Putovanja

12.08.2024

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od turista se javio na stranici Grčka info žaleći se na nestašicu vode

NOVI PROBLEMI ZA TURISTE U GRČKOJ! Krf bez vode! Evo šta kažu Srbi koji letuju tamo! (FOTO)

Foto: Shutterstock

Turisti iz Srbije se iz dana u dan susreću sa sve većim problemima na svom letovanju u Grčkoj, a poslednjih dana najviše se javljaju zbog restrikcije vode.

Jedan od turista na stranici Grčka info žalio se pre dva dana na nestašicu vode a  ovo je njegova poruka:

- Veliki pozdrav sa Krfa, Nalazimo se u mestu Kavos i susrećemo se sa ogromnom nestašicom vode koja je najavljena usled ogromnih suša na ostrvu Krf. Dosta ljudi iz Srbije koji borave na Krfu se žali da nemaju vodu. U razgovoru sa Grcima smo saznali da samo grad Krf nema vodu već četiri dana. Kada pričamo o Kavosu, danas je zapravo najgora situacija, prethodnih dana se dešavalo da par puta u toku dana nema vode, ali sad je skroz nestala na celoj teritoriji ovog mesta - rekao je jedan turista iz Srbije.

Foto: Printscreen/Grčka info

 

A čitateljka Srpskog telegrafa i portal Republika. rs kaže da je sada stanje stabilnije i da voda dolazi povremeno pa bude po nekoliko sati dnevno.

Naime, zbog klimatskih uslova i strukture tla u Grčkoj podzemne rezerve ili jezera sporo ili gotovo uopšte ne popunjavaju, većina ostrva, ali i Peloponez, poljoprivredna oblast na severu i zapadnom delu, recimo na Krfu, već se nalaze u kritičnoj situaciji. Problem nije samo izostanak padavina već odsustvo trajnih mera za regulisanje problema.

Podsetimo, prošle jeseni kao posledica nevremena sever Grčke zahvatile su katastrofalne poplave, ove godine suša zbog koje je u 14 oblasti objavljena vanredna situacija. Zbog istorijski visokih temperatura presušila su prirodna i veštačka jezera u severnim delovima zemlje koji se već suočava sa ozbiljnom nestašicom vode.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading