NOVA PREPREKA ZA TURISTE U GRČKOJ! Neočekivane kolone i ovde! (FOTO)

Autor:

Putovanja

12.08.2024

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gužve na graničnim prelazima se činile kao glavni problem!

NOVA PREPREKA ZA TURISTE U GRČKOJ! Neočekivane kolone i ovde! (FOTO)

Foto: Shutterstock

Turisti iz Srbije su se suočili sa novim izazovom prilikom putovanja ka Grčkoj, gde su se gužve na graničnim prelazima i čekanje trajekta postali svakodnevica. Iako je izlazak iz Srbije na graničnom prelazu Preševo zahtevao čekanje od sat i po vremena, situacija na graničnom prelazu "Bogorodica" iz Severne Makedonije ka graničnom prelazu "Evzoni" u Grčkoj bila je znatno bolja, sa čekanjem od oko pola sata.

Međutim, iako su se gužve na graničnim prelazima činile kao glavni problem, turisti su se iznenadili čekanjem trajekta koji vozi ka ostrvu Amuljani na Halkidikiju. Fotografije iz kolone vozila za trajekt postale su uobičajen prizor u popularnoj Fejsbuk grupi "Grčka info", gde su turisti delili svoje iskustvo čekanja od oko sat i po vremena. U julu, situacija je bila potpuno drugačija, sa znatno manjim gužvama, što je izazvalo iznenađenje kod turista koji su se suočili sa današnjom situacijom.

Foto: Printscreen/Grčka info

 

Očigledno je da su turisti iz Srbije, navikli na letovanja u Grčkoj, sada suočeni sa novim izazovima prilikom putovanja. Dok su se ranije gužve na graničnim prelazima smatrale glavnim problemom, čekanje trajekta postalo je nova prepreka koja zahteva strpljenje i prilagođavanje.


Podaci sa graničnih prelaza

Podaci sa graničnih prelaza ka Grčkoj prilično su ohrabrujući, s obzirom na to da se vikendom na ulazak u Grčku čeka i do 4 sata. Trenutno se na izlaz iz Srbije na graničnom prelazu Preševo čeka sat i po vremena, dok se na graničnom prelazu "Bogorodica" iz Severne Makedonije ka graničnom prelazu "Evzoni" u Grčkoj čeka oko pola sata.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading