NIJE NI PARIZ, NI RIM, A NI BARSELONA: Ovaj grad je UBEDLJIVO NAJVIŠE RAZOČARAO turiste! Iz jednog razloga ne žele više tamo da putuju

Autor:

Putovanja

09.08.2024

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kolektivno su se složili u jednom - tamo više ne vredi potrošiti ni evro

NIJE NI PARIZ, NI RIM, A NI BARSELONA: Ovaj grad je UBEDLJIVO NAJVIŠE RAZOČARAO turiste! Iz jednog razloga ne žele više tamo da putuju

Foto: Photo by Fabrizio Verrecchia on Unsplash

Da li ste čuli za "Pariski sindrom"?

Ovo je veoma realno psihološko stanje, koje ponekad doživljavaju prvi posetioci Pariza u Francuskoj čija su očekivanja od grada toliko romantizovana da se silno razočaraju kada se suoče sa stvarnošću.

Simptomi "pariskog sindroma" variraju, ali halucinacije, anksioznost, vrtoglavica, akutne zablude i znojenje su među najčešće prijavljenim. 

U poslednjih dvadesetak godina, pojam "pariski sindrom" odnosi se generalno na veliko razočaranje mase turista koji očekuju nešto od jedne destinacije, a često to ni približno ne dobiju.

Mnogi bi pomislili da je u poslednje tri godine kralj "pariskog sindroma" upravo "grad svetlosti" i domaćin Olimpijskih igara, ili možda Rim. Možda i Barselona koju Srbi obožavaju.

Međutim u poslednje tri godine američki grad Orlando ubedljivo je najveće razočaranje turista i to iz dva razloga.

Pošto skoro svi tamo dolaze zbog Diznilenda i studija Univerzal, upravo nesnosne gužve na tim lokacijama paralelno sa neverovatno skupom hranom, ulaznicama i suvenirima, naterali su ih da maltene zamrze Orlando, piše na portalu Radical Storage koji je i sproveo anketu.

Drugi grad posle američke prestonice tematskih parkova je Džakarta, trenutni glavni grad Indonezije, a zatim jedna od popularnih parti destinacija u Tajlandu, Pataja.

Džakarta je "uništila" svaku impresiju kod turista zbog velike gužve kao i sve većeg problema sa čistoćom i mirisima grada, dok je Pataja postala leglo prostitucije i bahanalija tako da ljudi "običnih" želja u tom gradu, da se okupaju, vide nešto i odmore, nemaju više šta da traže u Pataji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading