IZDATO HITNO UPOZORENJE TURISTIMA ZBOG KORONE U GRČKOJ! Uvode se maske i testovi, evo i gde tačno

Autor:

Putovanja

24.07.2024

18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medicinski radnici veruju da će se rast broja obolelih nastaviti minimum do kraja jula

IZDATO HITNO UPOZORENJE TURISTIMA ZBOG KORONE U GRČKOJ! Uvode se maske i testovi, evo i gde tačno

Foto: Shutterstock

Turistima iz Velike Britanije koji se pripremaju za letovanje u Grčkoj, poslato je hitno upozorenje, nakon najnovijeg porasta broja obolelih od koronavirusa.

Kako je preneo Dailymail, radi se o novoj varijanti kovid-19 pod oznakom "flirt", a usled čijeg širenja je povećan broj pacijenata u bolnicama.

Upozorenje je izdato pošto su grčki zvaničnici zabeležili rast broja obolelih od 44 odsto, usled čega su bolnice u Atini ponovo uvele obavezno nošenje zaštitnih maski.

Između 8. i 14. jula u Grčkoj je u bolnice primljeno 669 novoobolelih od koronavirusa. U proseku tokom poslednje četiri nedelje bilo je 464 obolelih u bolnicama.

Istovremeno, registrovano je i 26 smrtnih slučajeva zaraženih virusom što je značajan rast u odnosu na 17, koliko je osoba umiralo u proseku tokom poslednje četiri nedelje.

U upozorenju turistima se navodi da bi oni koji su ranjivi na infekcije poput koronavirusa, naročito stariji, trebalo da budu oprezni i brzo reaguju već na prve simptome zaraze. Zdravim osobama koje sumnjaju da imaju koronu savetuje se da izbegavaju kontakt sa ugroženim kategorijama kako bi se sprečilo širenje virusa.

Pojedine bolnice osim obaveznog nošenja maski uvele su i obavezno testiranje posetilaca.

"Nikad nismo rekli da je koronavirus pobeđen. Ovog leta usred sezone odmora imamo mnogo više slučejeva nego prošle godine. Imamo puno obolelih i smrtnih slučajeva", rekla je Martina Pagoni, predsednica udruženja doktora u Atini i Pireju.

Medicinski radnici veruju da će se rast broja obolelih nastaviti minimum do kraja jula.

Zanimljivo je da je Bugarska, koja se graniči sa Grčkom, izdala upozorenje svojim državljanima koji planiraju odmor na jugu.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) ranije je saopštila da kovid nije pobeđen i da u proseku nedeljno u svetu od ovog virusa umire oko 1.700 osoba. Istovremeno se smanjuje broj vakcinisanih među starijima i zdravstvenim radnicima, koji su prvi na udaru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading