RAJ ZA DUŠU, TELO I NOVČANIK, NEĆETE VEROVATI KOLIKO JE SVE JEFTINO! U ovoj evropskoj zemlji NAJMANJE ĆETE POTROŠITI, a uživaćete na plažama kao nigde pre

Autor:

Putovanja

03.07.2024

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo ljudi i dalje zna koliko je samo jeftino i pristupačno biti na odmoru u ovoj zemlji koja odavno važi za jednu od najpoželjnijih za letnje "punjenje baterija"

RAJ ZA DUŠU, TELO I NOVČANIK, NEĆETE VEROVATI KOLIKO JE SVE JEFTINO! U ovoj evropskoj zemlji NAJMANJE ĆETE POTROŠITI, a uživaćete na plažama kao nigde pre

Foto: shutterstock

Društvene mreže danas je zapalio post jednog Novosađanina koji je odlučio da se ovog jula odmori u Portugalu.

Naš sunarodnik otišao je na plažu Espinjo u Portugalu gde je jedno pivo na plaži platio 2,5 evra. 

 

U mnogobrojnim komentarima mnogi su primetili da je na Adi skuplje: "Za pivo na Adi morate da izdvojite preko 500-600 dinara", "U Pančevu malo pivo 370 dinara", "Šta je ovo, skuplje na Adi Ciganliji nego u Portuglu", "Pivo na plaži Movida kod Tivta je 3,5 evra", samo su neki od komentara.

Nije tajna da je Portugal već nekoliko godina, za one koji češće putuju sa Balkana omiljena destinacija za odmor.

Kada vam neko kaže Portugal, prvo ćete prirodno pomisliti na Porto i Lisabon, ali ova zemlja nudi toliko toga i ima toliko atraktivnih lokacija za odmor da nema nikakve šanse da ćete "izvisiti" odnosno vratiti se kući razočarani. Naprotiv!

Ono što je Novosađanin s početka teksta doživeo na plaži nije nešto novo. Portugal i tokom leta nudi turistima veoma povoljne cene hrane i smeštaja, samo je bitno na vreme ga rezervisati. Jedno tri meseca ranije, ukoliko idete u Portugal u sopstvenoj organizaciji.

Cene u prodavnicama, na ulici, u restoranima i na plaži su zaista, zašto ne reći smešne u odnosu na one cene koje ćete imati pred sobom u Grčkoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Egiptu ili Turskoj.

Najveća zabluda za Portugal je reći da nije za leto, odnosno da nema dobre plaže.

To jeste tačno kada je reč o Portu i Lisabonu. Ova dva giganta zaista nemaju tu čime da se pohvale, ali čim se izađe iz tih mesta vozom, automobilom ili autobusom, samo na 15 minuta naći će se nestvarno dobre plaže.

Priča dobija još veći zaokret što se više ide na jug ka famoznom Algarveu i mestima Faro, Albufeira i Lagoš.

Uostalom, kadrovi nekih od plaža sa Algarvea krase i danas mnoge dekstopove računara.

Ono što je najvažnije je da Algarve, Madeira ali i druge lokacije u Portugalu zaista nude sjajne cene za balkanski džep.

Takođe, iz Beograda je moguće direktno leteti u Lisabon i Porto sa dve aviokompanije, a cene letova pristupačne su ako se kupe na vreme, nekih dva do tri meseca pre početka odmora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading