IZGUBILI STE SE NA PLANINI? Nemojte da napravite ovu grešku, zbog nje možete izgubiti i život!

Autor:

Putovanja

15.07.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaki korak koji tada napravite može biti spasonosan, ali i koban

IZGUBILI STE SE NA PLANINI? Nemojte da napravite ovu grešku, zbog nje možete izgubiti i život!

Foto: pixabay.com

Da li vam se nekada dogodilo da se izgubite na planini?

Ne znamo kako ste uspeli da se izvučete i da li je tu neki faktor bila i sreća ili ne, ali posle ove priče iz američke države Kolorado dobro se zamislite.

Ukoliko držite do principa da se nikada ne javljate na telefon ako piše da vas zove nepoznata osoba, to vas na planini može koštati i života.

Planinar koji se izgubio na planini u Koloradu postao je viralan nakon što je 2021. objavljena priča o detaljima njegovog spasavanja.

Naime planinar, čiji identitet nije otkriven, izgubio se na najvišem vrhu Maunt Elbertu. Spasioci su počeli da ga traže, ali nisu uspeli da nađu trag pa su pretpostavili da je skrenuo sa staze. 

Srećom, nakon 24 sata uspeo je da se vrati do svog automobila, ali nije imao pojma da spasioci tragaju za njim jer je celo vreme ignorisao njihove pozive zbog toga što su dolazili s nepoznatog broja. 

"Više pokušaja kontaktiranja putem telefona bili su neuspešni. Zaključak je da je ignorisao naše uzastopne pozive jer nije prepoznao broj. Ako kasnite prema planu puta i počnete primati ponovljene pozive s nepoznatog broja, javite se na telefon. To može biti tim spasilaca koji pokušava potvrditi da ste sigurni", poručili su spasioci na Fejsbuku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading