ZLATIBORSKO "ŠIŠANJE OVACA": Srpkinja šokirana odnosom cena i kvaliteta na popularnoj destinaciji, "SAMO ŠTO VAZDUH NE NAPLATE"

Autor:

Putovanja

14.01.2025

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoke cene iznenadile turiste

ZLATIBORSKO "ŠIŠANJE OVACA": Srpkinja šokirana odnosom cena i kvaliteta na popularnoj destinaciji, "SAMO ŠTO VAZDUH NE NAPLATE"

Foto: Galens Invest

Zlatibor, nekadašnje omiljeno odmaralište za sve generacije, izgleda da je postao destinacija rezervisana samo za one s dubljim džepom, prenosi Telegraf Biznis.

Ovo nam javlja čitateljka Telegraf Biznisa, koja se trenutno nalazi na ovoj popularnoj planini i šokirana je cenama hrane, posebno one brze i "s nogu".

- Ovo više nema smisla! Platila sam pljeskavicu 500 dinara, a imam osećaj da meso nije ni videla. Čista soja! - ogorčeno nam priča sagovornica i dodaje:

- Na šetalištu je sve 'papreno', palačinka 400 dinara!

Njeno iskustvo nije jedini slučaj. Visoke cene se protežu kroz celu ugostiteljsku ponudu.

Naime, ako poželite meso s roštilja, pripremite se da izdvojite za pileći file ili batak 600 dinara, dok će vas dimljeni batak "olakšati" za 700 dinara.

Za porciju ćevapa od 200 grama, morat ćete platiti neverovatnih 600 dinara.

- Pica? Bolje da je sami napravite! - uz osmeh nam kaže čitateljka, objašnjavajući da mala pica košta oko 600 dinara, srednja 1300, a za veliku picu treba izdvojiti čak 2200 dinara.

Za one koji preferiraju slatko, tu su krofne čije se cene kreću od 350 dinara za manje do 450 dinara za veće, zavisno od ukusa. Krem, čokolada, jagoda, šumsko voće, Nutella – sve to po "astronomskim" cenama.

Tradicionalna jela, koja bi trebalo da budu pristupačnija, takođe su poskupela.

Komplet lepinja košta 550 dinara, sa pršutom ili slaninom 650 dinara. Pljeskavica s kajmakom dostiže cenu od 750 dinara, dok je porcija pomfrita 400 dinara. Za 10 ćevapa u somunu treba izdvojiti 1000 dinara, a ako želite i kajmak, cena se penje na 1100 dinara.

Dimljeni vrat u somunu ili kobasica sa sirom koštaju po 800 dinara. Čak i 5 ćevapa u somunu košta 600 dinara, što je zaista previše. Ako želite da probate 10 ćevapa u komplet lepinji to će vas koštati 1200 dinara.

- Osećam se kao da me neko 'šiša' na svakom koraku. Samo vazduh što ne naplate - zaključuje naša sagovornica i dodaje da se mnogi turisti osećaju prevareno zbog lošeg odnosa cene i kvaliteta.

- Za isti novac bih mogla da jedem u vrhunskom restoranu u Beogradu ili nekom drugom gradu - kaže ona.

Pitanje koje se nameće je da li će ovakve cene dugoročno odbiti turiste od Zlatibora i naterati ih da potraže destinacije sa pristupačnijim cenama i boljim odnosom cene i kvaliteta. Vreme će pokazati da li će zlatiborski ugostitelji shvatiti da "pohlepa" na kratke staze može doneti profit, ali na duge staze sigurno gubi goste.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading