CENA LEŽALJKI U GRČKOJ, I TO U TREĆEM REDU, RAVNA CENI DNEVNOG SMEŠTAJA! Halapljivosti Grka nema kraja!

Autor:

Putovanja

04.07.2024

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U grupa "Live from Greece" na Fejsbuku jedna objava o o astronomskim cenama dve ležaljke i suncobrana na plaži Costa Costa Beach na Kefaloniji, zapalila je mreže.

CENA LEŽALJKI U GRČKOJ, I TO U TREĆEM REDU, RAVNA CENI DNEVNOG SMEŠTAJA!  Halapljivosti Grka nema kraja!

Foto: shutterstock

Turisti koji se trenutno nalaze u Grčkoj suočavaju se sa neočekivano visokim cenama ležaljki i suncobrana na plažama. Dok u nekim delovima Grčke za njih treba izdvojiti 10 evra, u drugim mestima ovi troškovi gotovo su izjednačueni sa cenom noćenja u apartmanima.

Republika

Foto: Facebook

Cena ležaljke od 40 evra, treći red

 

Na društvenim mrežama, korisnici aktivno dele svoja iskustva i komentarišu ovu novonastalu situaciju.

U grupa "Live from Greece" na Fejsbuku jedna objava o o astronomskim cenama dve ležaljke i suncobrana na plaži Costa Costa Beach na Kefaloniji, zapalila je mreže.

Naime, za suncobran i dve ležaljke tokom sezone (od 1. jula do 31. avgusta), turisti moraju izdvojiti 40 evra i to u trećem redu, dok je za prvi red ležaljki cena čak 60 evra, a za drugi red 50 evra. Članovi grupe brzo su reagovali na ove cene humorom, ali i iznenađenjem, ističući da su takvi iznosi veći čak i od troškova smeštaja.

„A poslednji red?“, „Skuplja ležaljka od kreveta“, „Samo pod uslovom da ustanete u šest ujutru“, „Na Kipru dve ležaljke i suncobran su 7.5 evra na svim plažama“, „Prvi red je u vodi, zato su skuplje“, pisali su korisnici u komentarima ispod objave o cenama ležaljki.

Ova pojava, prema analizama turističkih agencija i portala posvećenih letovalištima, direktno je povezana sa rastom broja turista i ekonomskim uslovima u zemlji. Preporuka za turiste je da ne brinu previše oko ovih troškova, jer uvek postoji mogućnost da sami postave svoje suncobrane i peškire na delovima plaže koji nisu privatizovani.

Situacija sa cenama na plažama u Grčkoj, kako se čini, postala je nova tema rasprava među turistima širom sveta, dok se mnogi pitaju da li su ovi troškovi opravdani ili je reč o preterivanju vlasnika privatnih plaža.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading