PANIKA U GRČKOJ! Srbi masovno šalju apele: OVO VREBA IZ MORA - prvo počne da peče, a onda vam izađe osip! (FOTO)

Autor:

Vesti

03.07.2024

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastaju prave opekotine!

PANIKA U GRČKOJ! Srbi masovno šalju apele: OVO VREBA IZ MORA - prvo počne da peče, a onda vam izađe osip! (FOTO)

Foto: www.profimedia.rs

Sezona godišnjih odmora je počela, a naši turisti najčešće letuju u Grčkoj i Crnoj Gori. Svakodnevno putem društvenih mreža dele svoja iskustva sa plaže. Međutim, ovog puta jedna situacija iz Grčke posebno je iznenadila sve turiste.

Srbi često prijavljuju ubode otrovne ribe dragon fish ili ribe dragane. Ipak, ovog puta, naša turistkinja naišla je na nešto nepoznato.

- Vadila sam morsku travu iz mora u Paraliji. Imala sam osećaj da me je ožarila i pojavilo se crvenilo i osip koje ne prolazi već danima. Da li je neko imao slično iskustvo sa morskom travom i šta ste mazali - napisala je ona u Fejsbuk grupi "Grčka info" tražeći savet od drugih članova.

Foto: Printscreen/Facebook/Grčka info

Objava na Fejsbuku

Prvo kreće žarenje i peckanje

Nakon ove objave turisti nisu verovali da je peckanje uzrokovala trava, već su pisali da je najverovatnije u pitanju meduza. Međutim, slična iskustva imali su i tuiristi iz Srbije koji su letovali u Paraliji.

- U pravu ste od trave je. Mi smo trenutno u Paraliji, juče prilikom kupanja na ruci mi se zalepila trava mnogo me je peklo. Nisam ni čim mazala prošlo je samo od sebe - napisala je jedna žena u komentarima.

Foto: Printscreen/Facebook/Grčka info

Objava na Fejsbuku

Kako dodaju drugi srpski turisti, slična situacija dogodila im se i na ostalim plažama, pa tako prijavljuju opekotine od morskih trava i iz Skotina biča, Olimpik biča i Nei Porija...

- Mi bili pre dve nedelje u Paraliji i bilo je trave jer su bili i mali talasi, pa nanesu travu. Prvo kad su deca rekla da ih pecka trava mislila sam da im se učinilo dok nije i mene takoreći "ožarila" - opisuju dalje svoje iskustvo.

Foto: Printscreen/Facebook/Grčka info

Objava na Fejsbuku

Ipak, mnogi smatraju da uopšte nije u pitanju morska trava, već morski organizam pod nazivom "Anemonia viridis", koji živi u plićaku pričvršćena za kamenje, a otrov koji ispušta izaziva peckanje na koži.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading