NAJATRAKTIVNIJA NAUČNICA NA SVETU OBLELA OD OPASNOG VIRUSA! Ove životinje joj nisu mogle ništa, ali jedno je skoro dokrajčilo

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Javno je priznala sa čime se trenutno bori.

NAJATRAKTIVNIJA NAUČNICA NA SVETU OBLELA OD OPASNOG VIRUSA! Ove životinje joj nisu mogle ništa, ali jedno je skoro dokrajčilo

Foto: Printscreen/Instagram/rosiekmoore

Žena koja je nazvana najatraktivnijom naučnicom na svetu podelila je sa kojim zdravstvenim problemom se bori. Ekološkinja Rosi Mur rekla je da je obolela od denga groznice dok je putovala u Južnu Afriku.

Denga je virusna infekcija koju šire dve vrste komaraca koja se manifestuje simptomima sličnim gripu, uključujući iznenadnu pojavu groznice (koja može da traje i do šest dana), jake glavobolje, otečene žlezde, ekstremni umor i slab crveni osip na koža gornjeg dela tela. Iako je teška denga groznica retka pojava, komplikacije mogu biti fatalne. U svom video snimku, Mur je objasnila da su je na početku svog putovanja "pojele" bube, ali da se nakon nekoliko dana osećala čudno.

Foto: Printscreen/Instagram/rosiekmoore

Žena koja se zarazila denga groznicom

Njen prvi simptom je bio "ekstreman" bol u očima, praćen groznicom zbog koje nije mogla da ustane iz kreveta. Po povratku u SAD, njeno telo se osulo, kada se testirala ispalo je da je pozitivna na dengu, piše "Njujork post".

- Ne postoji specifičan tretman za dengu, i iako može biti fatalan, većina slučajeva je manje teška. Imala sam mnogo simptoma pre dijagnoze, kao što su gubitak apetita (pešačili bismo 5-22 milja dnevno i nisam mogao da jedem ni jedan obrok danima), bol u očima, bila sam zimogrožljiva i imala sam groznicu. Oklevala sam da ovo podelim jer osećam da se mnogi ljudi plaše da putuju na udaljenija mesta, ali putovanje je bilo toliko vredno toga i ohrabrila bih svakoga da ode tamo i vidi udaljenija mesta na svetu - kaže.

Na pitanje jednog od njenih pratilaca kako se oporavlja, Mur je rekla da se ne oseća dobro zato što je na putovanju praktikovala ekstremnu fizičku aktivnost.

- Ali nisam imala energije oko 2 nedelje do tačke da mi je bilo teško i da hodam - dodala je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading