EMA JE DOBILA POGREŠNE PILULE ZA KOTRACEPCIJU: Usledio je horor "Mogla sam da umrem"

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre nekoliko meseci devojka je dva puta hospitalizovana.

EMA JE DOBILA POGREŠNE PILULE ZA KOTRACEPCIJU: Usledio je horor "Mogla sam da umrem"

Foto: Facebook/Emma Tuthill

Ema Tuthil je doživela šok kada su lekari otkrili da je veliki krvni ugrušak u njenoj nozi izazvao emboliju u oba plućna krila. Šta je dovelo do ovog dramatičnog trenutka?

Neželjeni efekti kontraceptivnih pilula

Nakon šestogodišnje pauze od kontraceptivnih pilula, Ema se vratila njihovom korišćenju, ali nije bila svesna ozbiljnih posledica koje one mogu izazvati. Ubrzo je doživela ozbiljne zdravstvene probleme koje su je odvele u bolnicu.

Upozorenje drugima

Ema sada želi da upozori druge žene o opasnostima kontraceptivnih pilula. Naglašava važnost obraćanja lekaru ukoliko osećaju bilo kakvi neobični simptomi, čak i ako ne postoje vidljivi znaci bolesti.

- Moja noga je još uvek izuzetno otečena, ne mogu dugo da stojim. Vrlo lako ostajem bez daha. Mogu samo da se popnem uz stepenice. Moram da se vratim u bolnicu da vidim da li je ostalo neko dugo trajno oštećenje srca i pluća. Osećam se užasno što sam mogla da umrem, posebno zato što su ugrušci još uvek tu u plućima - rekla je, piše "Blic žena".

Foto: Shutterstock

Emi je doktorka prepisala pogrešne pilule za kontracepciju

Ona preporučuje devojkama da prestanu sa uzimanjem pilula za kontracepciju.

- Ako se ne osećate dobro, idite kod lekara opšte prakse i tražite da vas pregleda. Nisam imala nikakve vidljive znakove, dok nisam završila u bolnici - ističe Ema.


Ema je prošla kroz zastrašujuće iskustvo koje je rezultiralo višednevnim boravkom u bolnici i dugotrajnim posledicama po njen organizam. Njena priča služi kao podsetnik svim ženama da budu svesne potencijalnih rizika prilikom korišćenja kontraceptivnih pilula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading