STAVITE PARČE ALUMINIJUMSKE FOLIJE ISPRED VRATA: Veliki problem će biti rešen za tren oka!

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

06.06.2024

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aluminijumska folija je nezamenjiv materijal u kuhinji, ali i van nje.

STAVITE PARČE ALUMINIJUMSKE FOLIJE ISPRED VRATA:  Veliki problem će biti rešen za tren oka!

Foto: Turgay Koca / imageBROKER / Profimedia

Osim što se koristi za umotavanje hrane, može se iskoristiti i na mnoge druge načine. Evo nekoliko korisnih saveta za korišćenje aluminijumske folije u svakodnevnom životu.

Postavljanje folije ispred ulaznih vrata može da izgleda neobično, ali može biti veoma efikasno u odvraćanju mačaka od ulaska na vaše imanje. Naime, mačke se plaše zvuka koji proizvodi aluminijumski materijal na vetru.

Stavite komad aluminijumske folije na štap, napravite neku vrstu zastavice i postavite je blizu vrata. Na taj način, svako ko pokuša da pristupi vašem imanju biće ometen šuštanjem folije koje proizvodi vetar, a istovremeno će biti zaslepljeni odrazom svetlosti na materijalu.

Kako aluminijumska folija deluje na miševe?

Isto kao i kod mačaka, aluminijumska folija može da odbije i miševe. Njihovi veoma osetljivi ušni kanali čine hodanje po aluminijumskoj foliji veoma neprijatnim iskustvom za njih.

Foto: pixabay.com

Mali kućni trik

Takođe, površina folije je veoma klizava, što otežava njihovo penjanje i hvatanje, s obzirom da njihove kandže ne funkcionišu dobro na ovoj vrsti površine. Dodatno, miris aluminijuma koji mi ne možemo da osetimo, zapravo prekriva druge mirise za male glodare i na taj način im oduzima čulo mirisa.

Takođe, miševi imaju običaj da grizu zidove i drvo, ali postavljanjem aluminijumske folije u rupe i pukotine na zidovima ili kuhinjskim površinama, onemogućićete im prolaz kroz tu barijeru, prenosi Jednaistina.

Ovo je jednostavan, jeftin i prirodan način da se zaštiti dom od neželjenih gostiju poput mačaka i miševa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading