SUPER TRIK ZA USPAVLJIVANJE: Doktor otkrio kako da se brzo oslobodite nesanice (VIDEO)

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

03.06.2024

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U stalnoj jurnjavi i borbi sa obavezama, prva stvar koja nestane je miran san.

SUPER TRIK ZA USPAVLJIVANJE: Doktor otkrio kako da se brzo oslobodite nesanice (VIDEO)

Foto: Shutterstock

Nesanica je sve češći problem, ali postoji jedan trik koji je otkrio doktor Skot Volter, dermatolog iz Denvera, a koji može da pomogne mnogima da se brže uspavaju.

Ova tehnika, nazvana kognitivno mešanje, postala je popularna nakon što je doktor Volter podelio snimak na Tik-toku, koji je dosad imao više od četiri miliona pregleda.

Šta je kognitivno mešanje?

Prema rečima doktora Voltera, ova tehnika je način da preuredite ili reorganizujete svoje misli na sličan način kao kada mešate špil karata. Ideja je da odvratite svoj um od svesnih misaonih obrazaca koji vas drže budnim, čime se imitira proces mikrosnova koji se dešavaju tokom prelaska u san, signalizirajući mozgu da je vreme za spavanje.

Dva načina primene ove metode:

- Čovek samo razmišlja o nasumičnim rečima ili objektima koji nemaju nikakve veze jedni s drugima. Na primer, krava, list, sendvič, puter, džigerica, takve stvari. Samo nasumične reči koje nemaju smisla.

- Druga strategija uključuje odabir slova abecede i brojanje otkucaja vašeg srca. Svakih osam otkucaja pomislite na reč koja počinje tim slovom.

 

 

Iskustva korisnika

Jedan korisnik Tik-toka podelio je svoje iskustvo kako mu je ova strategija kognitivnog mešanja pomogla da se izbori sa lošim spavanjem nakon 25 godina.

Druga korisnica takođe tvrdi da joj je ova tehnika pomogla da pobedi nesanicu, ističući da joj pomaže da ne razmišlja previše jer reči i njihov redosled nemaju smisla.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading