NE MORATE DA BUDETE SNAGATOR: Kako da lako i brzo otvorite baš svaku teglu?

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

03.06.2024

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponekad je prava muka otvoriti teglu sa ajvarom ili krastavcima, naročito ako malo duže stoji.

NE MORATE DA BUDETE SNAGATOR: Kako da lako i brzo otvorite baš svaku teglu?

Foto: The Picture Pantry / FoodCollection / Profimedia

Umesto da čekate supruga, ili nekog od ukućana sa jakim rukama, postoji nekoliko trikova koji će vam sigurno pomoći.

Jedan od najjednostavnijih načina da se izborite sa zapeklom teglom je da gurnete vrh noža između tegle i poklopca i tako napravite vazdušni džep koji će "osloboditi" poklopac.

Postoji još nekoliko trikova koji mogu da vam pomognu da rešite ovaj problem u samo nekoliko sekundi, bez upotrebe bilo kakvih pomagala.

Topla voda kao spas

Umesto da se mučite sa raznim pomagalima koja bi trebalo da istisnu vazduh ispod poklopca, iskusne domaćice preporučuju jednostavniji i brži način. Sve što treba da uradite jeste da deo poklopca kratko stavite pod mlaz vrele vode.

Foto: Shutterstock

Za par sekundi ćete otvoriti teglu

Ovaj postupak će uticati na vakuum ispod poklopca, omogućavajući vam da teglu lako otvorite. Ovaj trik zahteva manje snage i brzo daje rezultate.

Još jedan efikasan način da bez muke otvorite zapeklu teglu jeste da je potopite u posudu sa vrućom vodom. Nakon nekoliko sekundi, izvadite teglu iz vode, dobro je obrišite suvom krpom i lagano odvrnite poklopac.

Važno je napomenuti da postoji rizik da voda uđe u teglu ako poklopac popusti dok je tegla u vodi, pa je potrebno pažljivo izvesti ovaj postupak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading