NE MORATE VALJATI RIBU U BRAŠNO, KORISTITE OVO I BIĆE MNOGO UKUSNIJA: Hrskava kao da su je spremali profesionalci, a ne upija ulje

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri neverovatna trika za savršeno pohovanu ribu.

NE MORATE VALJATI RIBU U BRAŠNO, KORISTITE OVO I BIĆE MNOGO UKUSNIJA: Hrskava kao da su je spremali profesionalci, a ne upija ulje

Foto: YouTube/ Mikina Kuhinja

Pohovana riba je omiljeni specijalitet mnogih ljubitelja morske hrane. Ipak, proces pohovanja može biti prilično zahtevan, a rezultat često nije onakav kakav bismo želeli. Međutim, postoji jedan trik koji može značajno poboljšati ukus i teksturu pohovane ribe, a ujedno smanjiti upijanje ulja.

Umesto klasičnog brašna, koje često rezultira previše masnom i manje hrskavom ribom, predlaže se korišćenje gustina ili kukuruznog skroba. Ovaj sastojak će stvoriti zaštitni omotač oko ribe, doprinoseći hrskavoj tekstu i bogatom ukusu, dok istovremeno sprečava preveliko upijanje ulja.

Sastojci:

  • 1 kg ribe po vašem izboru (pogodna je i morska i rečna)
  • 200 gr gustina
  • 3 kašičice soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • drugi začini po vašem izboru
  • ulje za prženje

Foto: youtube/printscreen/ Kuhinja Sunčane Staze

Kako spremiti najukusniju ribu


Priprema pohovane ribe sa gustinom je jednostavna. Prvo je potrebno iseći ribu na komade, posoliti je po želji i ostaviti u frižideru. Idealno je da se ovo uradi dan unapred, kako bi se ukusi bolje sjedinili, ali nekoliko sati pre prženja je takođe prihvatljivo.

U posebnoj činiji, gustin se meša sa kašičicom soli, biberom, belim lukom i ostalim začinima po ukusu. Nakon što se ova smesa dobro sjedini, komadi ribe se uvaljaju u nju, pri čemu se stvara tanki omotač koji će doprineti hrskavosti pohovane ribe.

Ulje se zagreva u dubljoj posudi, u većoj količini kako bi riba mogla lepo da se isprži, a zatim se prži do željene hrskavosti, prenosi "Krstarica".

Ovaj jednostavan trik može značajno unaprediti svaki recept za pohovanu ribu, čineći je još ukusnijom i hrskavijom, a istovremeno smanjujući količinu upijenog ulja. Ukoliko volite pohovanu ribu, definitivno vredi da isprobate ovaj jednostavan, ali efikasan savet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading