KAKO DA OPORAVITE ISPUCALE PETE? Čarobna mešavina za nežnu kožu na stopalima

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

03.06.2024

16:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon duge zime mnogi ljudi se suočavaju sa problemom suve ispucale kože na petama.

KAKO DA OPORAVITE ISPUCALE PETE? Čarobna mešavina za nežnu kožu na stopalima

Foto: Shuttrstock

Dobra vest je da, uz malo truda, možete brzo i jednostavno da rešite ovaj problem, i to na potpuno prirodan način.

Međutim, rešenje nije nužno skupo odlazak kod pedikira ili kupovina skupih krema. Postoji nekoliko prirodnih mešavina koje možete napraviti kod kuće da biste omekšali kožu na petama i pripremili ih za nošenje sandala.

Kupka sa mlekom za negu stopala

Jedan od efikasnih načina za omekšavanje grubih peta jeste kupka sa mlekom i sodom bikarbonom. Potrebno je zagrejati 250 ml mleka i sipati ga u manji lavor, a zatim uroniti stopala u ovu mešavinu. Nakon pet minuta dodajte dve kašike sode bikarbone i pomerajte stopala da biste sjedinili mleko i sodu bikarbonu.

Foto: shutterstock

Napravite domaći losion za negu stopala

Nakon 20 minuta, istrljajte pete kamenom ili turpijom, isperite stopala toplom vodom i nanesite kremu koja sadrži pantenol ili mleko za telo. Ovaj tretman se preporučuje sprovoditi barem jednom nedeljno radi postizanja najboljih rezultata.

Domaći losion za negu

Za omekšavanje grubih peta možete napraviti i prirodni losion kod kuće. Pomešajte glicerin i medicinski alkohol (70 posto) u razmeri 1:1 i nanesite ovu mešavinu na pete svako veče i jutro. Nakon nanošenja, ostavite da se osuši (potrebno je oko minut) pre obuvanja ili odlaska na spavanje. Redovnim korišćenjem ove mešavine koža pete će postati nežna i glatka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading