PICA BEZ ČEKANJA: Spremite testo koje ne mora da naraste, obožavaćete ovaj RECEPT
Ovaj recept za testo za picu "bez dizanja" je brza i laka opcija za one koji žele da zadovolje svoju želju za picom bez potrebe da čekaju da testo naraste.

Foto: Shutterstock
Napravljeno od jednostavnih sastojaka kao što su brašno za sve namene, kvasac, so, maslinovo ulje i topla voda, ovo testo se meša i razvija za samo nekoliko minuta. Ovo lako testo za picu je savršeno za užurbane nedelje ili kada želite da uživate u svežoj, domaćoj pici bez trošenja sati u kuhinji.
Dakle, zagrejte svoju rernu i spremite se da za kratko vreme uživate u ukusnoj, vrućoj i zadovoljavajućoj pici! Višenamensko brašno: Ovo je glavni sastojak testa koji obezbeđuje strukturu. Daje testu elastičnost i teksturu za "žvakanje". Obavezno koristite visokokvalitetno, nebeljeno višenamensko brašno za najbolje rezultate.
Foto: YouTube/Domaći Recepti
Sastojci:
- 130 mililitara vode
- 1 pakovanje suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 310 grama brašna
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika soli
Priprema:
Sipajte smešu u posudu za mikser. Dodajte u mešavinu kvasca, šolje brašna, maslinovo ulje i so. Mešajte nekoliko minuta dok se smesa ne sjedini. Postaće mekano i rastegljivo, a testo će se povući sa strane.
Zatim na lagano pobrašnjenoj površini razvaljajte testo na željenu debljinu. Ovaj recept za koru za picu će napraviti veliku picu ili čak i veću ako želite pice sa tankom korom.
Kašikom nanesite svoj omiljeni sos i prelive na testo za picu sa kvascem. Zatim pecite u zagrejanoj rerni ili u peći za picu dok ne dobijete lepu hrskavu koricu.
Svež kvasac napomena: Proverite datum isteka da biste bili sigurni da je kvasac svež. Ovo je ključno da bi testo naraslo. Ako mešavina kvasca nije penasta na vrhu, možda je zastarela i moraćete da je odbacite i počnete ispočetka. Da bi kvasac ostao svež, možete ga čuvati u zamrzivaču ili frižideru. Ako se čuva u zamrzivaču, ostavite da se odmrzne 30 minuta pre upotrebe. Pecite na prethodno zagrejanom kamenu u vrućoj rerni.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)