ORIGINAL RECEPT ZA TRI LEĆE: Nema boljeg od domaćeg, ovaj SPOJ je čudo ukusa
Spremite kolač koji je osvojio mnogobrojna srca.
Spoj mleka i karamele odličan za sve sladoskusce i one koje vole mlečne proizvode. Nema prelepog tri leća bez orginalnog recepta i pripreme, a Republika vam donosi jedini pravi način kako da pripremite ovaj kolač.
U nastavku pogledajte recept za kremasti kolač koji svi obožavaju. Tri leće se priprema jednostavno i za oko pola sata može biti na vašem stolu.
Sastojci:
- 6 belanaca
- 1 vanilin šećer
- 6 kašika šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 grama brašna
- 400 mililitara slatke pavlake
- 700 mililitara mleka
- 400 mililitara kondenzovanog mleka
- 300 grama kupovne karamele
- 30 grama bele čokolade
Priprema:
Belanca odvojite od žumanaca i umutite ih sa vanilinim šećerom. Žumanca sjedinite sa šećerom i takođe umutite. Umućenim belancima kašikom dodajte žumanca i sjedinite polako, bez mućenja. Dodajte 200 grama brašna i prašak za pecivo, sjedinite sve.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.
Izvadite biskvit sa sve papirom iz pleha, a onda sipajte slatku pavlaku. Biskvit izbockajte viljuškom. Okrenite ga i to ponovite i sa druge strane. U činiji pomešajte mleko i kondenzovano mleko. Time prelijte biksvit. Premažite kupovnom karamelom. Belu čokoladu istopite sa pola kašike ulja i time premažite kolač.
Možete odmah seći ili sačekati da malo stoji u frižideru kako bi bilo ukusnije i da bi se ukusi sjedinili.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)