KOLAČ SA JAGODAMA I MLEVENIM KEKSOM SPREMAN ZA 15 MINUTA: Ovo je NAJBOLJI SPOJ sastojaka, toliko je kremasto i fino
Brzi kolač sa jagodama.
Odličan kolač sa jagodama sprema se nikada lakše, a uz dodatak mlevenog keksa je savršenstvo ukusa. Pripema se jednostavno, sastoji se od jednog fila koji čine mleveni keks i pavlaka, a jagode kolaču daju poseban šmek.
U nastavku pogledajte recept za kolač sa jagodama i mlevenim keksom.
Sastojci:
- 500 grama mlevenog keksa
- 125 grama otopljenog maslaca
- 200 grama kisele pavlake
- 200 grama šlaga u prahu
- 300 mililitara hladnog mleka + 50 mililitara odvojeno
- 200 grama iseckanih jagoda
- keks u komadu
- šlag ili slatka pavlaka
Priprema:
Od 500 grama mlevenog keksa odvojite tri velike kašike. Maslac otopite i dodajte u plazma keks. Kada sjedinite dodajte kiselu pavlaku. Ponovo sjedinite.
U šlag krem dodajte mleko. Mutite dok smesa ne postane čvrsta, pa onda polovinu dodajte u mleveni keks i sjedinite špatulom. Potom dodajte i drugu polovinu pa sve ponovo promešajte. Dobićete gustu smesu u koju je potrebno da dodate 50 mililitara mleka. Ako vam je smesa ređa, mleko nemojte dodavati.
Jagode sitno iseckajte pa dodajte u taj fil i onda lagano promešajte. U pleh u koji ćete ređati kolač na dnu stavljajte keks koji je natopljen u mleko. Na keks stavite pola smese sa jagodama. Preko toga stavite jedan red jagoda presečen na pola. Na vrh stavite ponovo smesu od mlevenog keksa. Ravnomerno razvucite, a onda odnesite da se stegne u frižider, pa na vrh stavite šlag ili slatku pavlaku umućenu. Dekorišite mlevenim keksom.
Uživajte u ovom kolaču!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)