JEDNU KAŠIKU DODAJTE U KAFU I ZBOGOM VIŠKU KILOGRAMA: Ovaj napitak sada ćete još više voleti!

Autor: N.J.

Lifestyle

02.02.2023

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo kako da pijete kafu, a da mršavite - postoji tajni sastojak.

JEDNU KAŠIKU DODAJTE U KAFU I ZBOGOM VIŠKU KILOGRAMA: Ovaj napitak sada ćete još više voleti!

Foto: pixabay.com

Kafa je sinonim za jutro, brže razbuđivanje i lepši početak dana. Još kada pomislite da konzumiranjem kafe možete smršati, dan će sigurno biti još lepši. Ne mršavi se tek tako od kafe, reč je tajnom sastojku koji se dodaje kako bi kafa imala efekta. 

Prvo, podelićemo sa vama jedan trik kako da vaša turska kafa bude ukusnija.

Kafu možete spremiti i na malo drugačiji način. Neki vole prvo da sipaju kafu, onda dodaju vodu pa tek onda stave na ringlu da provri. Možete pokušati i ovako da je spremite, dopašće vam se i štedi vreme. Da li ste probali ovakav način pravljenja omiljenog jutarnjeg napitka?

Foto: Shutterstock

Turska kafa u šolji sprema za služenje

Da biste došli do željene kilaže, u tome će vam pomoći lan u zrnu. Sameljite ga ili jednostavno kupite mleveni lan. Sipajte jednu kašiku mlevenog lana u kafu.

Ako želite veću efikasnost, onda vam treba i jedan limun. Isecite polovinu limuna u kafu, prenosi kanal “MammaMia recepti”.

Inače, lan je odličan kao dodatak jelima, možete ga sipati i u jogurt i konzumirati za večeru. Daje osećaj sitosti i lepog je ukusa. Takođe, lan je jedna od kvalitetnijih namirnica, bogat je hranjivim materijama, u njemu možete pronaći omega tri masne kiseline i vitamine. Često ćete čuti da je mleveni bolji od lana u zrnu, to je donekle tačno, jer iz mlevenog pre možemo izvući sve dobrobiti za naš  organizam. Zapravo, logično je da mleveni lan ima sve isto kao i u zrnu, ali kada je samleven onda se lakše vari.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading